Малко вероятно е Русия да влезе във въоръжен конфликт с

...
Малко вероятно е Русия да влезе във въоръжен конфликт с
Коментари Харесай

Датското разузнаване: Русия има превъзходство при първа фаза на война с НАТО в Балтийско море

Малко евентуално е Русия да влезе във въоръжен спор с НАТО в района на Балтийско море. Това е заключението на годишния отчет, оповестен във вторник от датската работа за военно разузнаване, в който се правят оценка актуалните опасности и закани, заяви ТАСС.

" Русия укрепва ролята си на велика мощ, като ускорява военното заплашване и ескалира борбата със Запада посредством разследващи интервенции, кибершпионаж и интервенции за въздействие. Русия може да взема бързи решения в заключена стая и изпитва надълбоко съмнение към Запада. Това крие риск от неточности и непреднамерена военна ескалация, която може да настъпи във допустимо най-кратък период. През последните години Русия построи и модернизира въоръжените си сили в западната част на страната ", се споделя в отчета.

" В Балтийския район тя има военно предимство в първата фаза на спора, в която може да разгърне силите си извънредно бързо. Малко евентуално е Русия да влезе във въоръжен спор с НАТО в района на Балтийско море. Въпреки това тя преглежда войната с НАТО като опция, като нещо, което действително може да се случи, и се приготвя за подобен спор, като организира огромни стратегически военни учения ", се споделя още в отчета.

Службата за военно разузнаване заяви също по този начин за " целенасочени дейности на съветското разузнаване против кралството посредством подслушване, хакерски атаки и обичайни форми на шпионаж " . Ръководителката на разследващия бранш на разследващата работа Аня Далгард-Нилсен разяснява в изявление за датското радио, че наподобява датските управляващи, организации, както и редица компании са обект на шпионаж. Тя счита, че построяването и модернизирането на въоръжените сили на Русия през последните пет години " провокира угриженост ". " Не че имаме вяра, че Русия желае война с НАТО. Но сме загрижени, че съветското управление изпитва надълбоко, надълбоко съмнение към Запада и неговите претекстове, вследствие на което съществува риск от неправилни тълкувания и непреднамерено повишаване на напрежението ", сподели тя.

През май тази година съдът в Олборг осъди съветски академик на три години затвор по обвиняване в шпионаж поради даване на датски енергийни технологии на съветското разузнаване. Присъдата ще има негативни последствия за двустранните връзки, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Тя счита, че сходна активност на датските секрети служби доста наподобява на лов на вещици, излага на риск работата на съветските учени в Дания и вреди на научно-техническото съдействие. Според Захарова Москва счита присъдата за " ослепителен образец за антируската акция, която в последно време обхвана формален Копенхаген и Запада като цяло ", както и за опит на управлението на страната да откри " съветска връзка " във всеки въпрос. Говорителката акцентира, че съдът в Олборг е пренебрегнал всички причини, показани от отбраната на учения, и че този привързан и политизиран метод е ослепителен образец за антируската стратегия, която се е наложила в датската политическа върхушка
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР