Малко след като влязохме в ноември месец, в пловдивското село

...
Малко след като влязохме в ноември месец, в пловдивското село
Коментари Харесай

Овошките край Пловдив цъфнаха! Иде ли сурова зима?

Малко откакто влязохме в ноември месец, в пловдивското село Дълбоки извор цъфнаха овощни дръвчета - ябълка, круша, слива и череша, оповестява " Марица ".

И до момента в който локалните поданици отдават цъфтенето на дръвчетата през есента на извънредно топлото време, то старите хора имат друго мнение. Те считат, че разцвет по това време на годината е предвестител на сурова зима. Според националните вярвания Бог дава знаци на индивида, предупреждавайки го, за да го защищити от бъдещите беди. Всъщност предсказанията за времето са зародили като отражение на обкръжаващата ни реалност. С течение на годините хората са забелязали, че избрани протичащи се неща, в следствие имали едно и също значение.

Така наречената национална метеорология е разследване от насъбрания хилядолетен опит на българския земеделец, пастир, ловджия.

Самите метеоролози, които се занимават с просвета, към този момент не предвещават люта зима. Според тях тя ще бъде по-мека от предходната, а снегът ще бъде по-малко от миналогодишния.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР