Малко след 11 часа тази сутрин беше локализиран пожара в

...
Малко след 11 часа тази сутрин беше локализиран пожара в
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът в Бургаско, изгоряха 10 къщи и 1000 декара гори

Малко след 11 часа тази заран беше локализиран пожара в боровата гора край Бургаско. Три пожарни автомобила не престават да дежурят. До момента за по-малко от 23 часа 5 хиляди декара сухи треви и 500 декара борови гори са изгорели в пожара, който пламна през вчерашния ден по обяд сред село Изворище и бургаския квартал " Банево ", предава Българска национална телевизия.

В момента към момента горят 150 декара борови насаждения, мощният вятър обаче не дава опция на огнеборците да потушат пламъците. Във вилното населено място " Каптажа " са изгорели 10 къщи и вилни постройки, само че за благополучие няма потърпевши хора. Четири пожарни екипа и два профилирани автомобила на Горското стопанство се мъчат да локализират последното огнище, което е в борова гора.

Изгорели са 1000 декара горски масиви, от които 500 борови насаждения. Очаква се скоро пожарът да бъде сподавен. Вятърът смени посоката и това ще помогне на огнеоборците. Разглеждат се вредите от пожара. Специална комисия ще разказва вредите, броя на засегнатите постройки и тяхната стойност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР