Малко преди премиерът Бойко Борисов да свали Валери Симеонов от

...
Малко преди премиерът Бойко Борисов да свали Валери Симеонов от
Коментари Харесай

Редно е Валери Симеонов да оглави Съвета за хората с увреждания, според социалния министър

Малко преди министър председателят Бойко Борисов да смъкна Валери Симеонов от управническия пост в Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси, общественият министър Бисер Петков насърчи слагането му отпред на Националния съвет за хората с увреждания - предложение, което възмути цялата парламентарна съпротива и най-много майките на деца с увреждания, които стачкуват следващ ден с искане за оставката му.
 Симеонов може и да не стане началник на Националния съвет за хората с увреждания  Протестът с настояването за оставка на Валери Симеонов стигна до централата на НФСБ (снимки)  Симеонов оглавява бъдещия Национален съвет за хората с увреждания
Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика - ги обиди с думите, че са " кресливи дами " с " сякаш " заболели деца. Петков, чиято съществена грижа би трябвало да са обществените политики, очевидно не се е смутил от репликата и няма нищо срещу Симеонов да оглави Съвета за интеграция на хората с увреждания.

Днес той съобщи, че в разисквания от четири месеца проектозакон за хората с увреждания е записано предлагането Националният съвет за хората с увреждания да се управлява от отрасловия вицепремиер и до момента никой не е възразявал против това, в противен случай. Така желали хората с увреждания.

" Тези четири месеца никой не е възразил против това председателство. Така че аз не мисля, че законите би трябвало да се пишат съгласно настоящата обстановка ", сподели Петков. Все отново той добави, че няма да се възпротиви, в случай че депутатите трансформират съответния текст от проектозакона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР