Малко преди катастрофата на Околовръстното в София, при която загина

...
Малко преди катастрофата на Околовръстното в София, при която загина
Коментари Харесай

Свидетелски разказ: Минутите преди катастрофата на Околовръстното

Малко преди злополуката на Околовръстното в София , при която почина френски жител, автомобилът палач е бил спрян от полицейски патрул. Това описа пред притежателят на drink&drive компанията, чиито услуги е потърсил Димитър Любенов същата вечер. Той е бил викан на разпити и през днешния ден.

Шофьорът на скъпото возило бил постоянен клиент на drink&drive компанията на Димитър Геров. Малко преди злополуката още веднъж му звъни, с цел да употребява услугите му, описа притежателят на сдружението. „ На мен ми се обади, аз потеглих към него, обаче до момента в който пътувахме към адреса ни спря патрулен автомобил за инспекция, при което ни забави. Служителите са на работа, не ги упреквам, само че във въпросната вечер инспекцията продължи 30 минути ”, спомня си Геров.

Заради забавянето се постанова шефът на компанията да изпрати друга кола, която е наоколо до Димитър Любено в, с цел да го вземе от заведение в квартал „ Бояна ”. Две пресечки преди въпросния адрес втората кола се разминава с проверявания автомобил. Шофьорите го разпознават и се свързват с шефа си. „ Съобщават ми, че патрулен автомобил кара след него на пусната сигнализация ”, сподели още Геров. По думите му по-късно служителите на реда стопират автомобила на Любенов.

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев разгласи, че е имало предпочитание от страна на Димитър Любенов да употребява услугите на drink&drive компанията, само че то не се е осъществило, тъй като служителите на реда са се отзовали първи и са му предложили тяхното подпомагане. От записи на камерите се вижда, че патрулен автомобил съпътства авариралата по-късно кола, ръководена от Любенов, досега на пътния случай, добави Илиев. „ След което има един миг, в който няма камери, само че има закъснение по GPS с три минути. Там, по всяка възможност, и двата автомобила са спрели, тъй като по-късно по записи на друга камера пътуват един зад различен ”, сподели още зам.-градският прокурор.

Стои въпросът дали до момента в който няма камери е даден подкупът от 200 лева , за който Любенов твърди, че е дал. По данни от GPS-а колата на униформените се е движила с превишена скорост - с към 100 километра в час. „ Вместо да останат там, да се обадят на дежурна група, да алармират, а и да документират случилото се, те потеглят обратно и се връщат като се отдръпват от местопроизшествието. Един километър обратно, това са моите данни ”, сподели още Иво Илиев. Униформените се връщат на мястото на злополуката, едвам откакто е подаден сигнал до 112 от различен очевидец. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР