Малко по малко през последната година компаниите примамват служителите си

...
Малко по малко през последната година компаниите примамват служителите си
Коментари Харесай

Дистанционната работа допринася за намаляване на парниковите емисии, установи проучване

Малко по малко през последната година фирмите примамват чиновниците си в офисите след края на локдауните през пандемията и разпоредбите за обществено разграничаване.
Тези примамки започнаха обаче да се усещат повече като напън, изключително в огромните софтуерни компании, където от края на рестриктивните мерки, наложени поради пандемията, бяха оповестени няколко кръга на съкращения на работни места, написа ДПА. 
По-рано този месец основният изпълнителен шеф на " Амазон " (Amazon) Анди Джаси предизвести чиновниците си, че " евентуално няма да стане ", в случай че откажат да работят в офиса най-малко три дни седмично. 
" Google " (Google), " Мета " (Meta) и Екс (X) по-рано към този момент споделиха на чиновниците си да отвикват от работата от у дома и да се насочат към нещо по-близо до активността от преди пандемията. 
  
Служителите, които се усещат добре, работейки от у дома по-голямата част от седмицата, обаче имат някои оръжия на свое разположение, с цел да отвърнат на натиска на шефовете си. 
Според резултатите от изследване, оповестено от Сборника на Националната академия на науките (PNAS) на Съединени американски щати " отдалечено работещите " създават " по-малко от половината излъчвания на парникови газове от работещите в офиси ". 
Това се дължи на " фактори като пътуването от предградията до центровете на градовете и битовото потребление на сила ", които се повлияват от това какъв брой хора пътуват до и от работа и какъв брой постоянно. 
   
Служители, които работят " изцяло отдалечено " могат да допринесат за понижаване с 54 % на парниковите излъчвания на човек, най-много поради по-малкото сила, употребена за офисите ", показват специалистите, отпред с инженера от университета " Корнел " Янцю Тао. 
  
Докато обаче два до четири дни отдалечена работа могат да доведат до спад на излъчванията с " до 29 % ", ограничението на отдалечената работа до единствено един ден седмично може да намали излъчванията едвам с 2 %, съгласно екипа, част от който е и Лунци Ян от " Майкрософт " (Microsoft). 
" Един ден работа от у дома не е от изгода поради компенсиращи фактори ", означават специалистите.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР