Малко нескромно може да звучи, но ние в ДПС сме

...
Малко нескромно може да звучи, но ние в ДПС сме
Коментари Харесай

ДПС готови да дадат експертите за кабинет на Мария Габриел

„ Малко нескромно може да звучи, само че ние в Движение за права и свободи сме със самочувствие, че имаме специалисти от всички сфери на публичния и политическия живот. И то нелоши специалисти. Така че в случай че стигнем до обстановка да търсим специалисти за държавно управление, ще имаме своето отговорно държание и с разсъдък ще решаваме и този проблем “.

С тези думи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ даде да се разбере, че поддръжка на придвижването за експертен кабинет с министър председател Мария Габриел и мандат на ГЕРБ е напълно допустима.  

Това стана на срещата със самата Габриел, на която тя желае поддръжка от политическите сили.

Карадайъ поздрави ГЕРБ за нейната номинация, тъй като „ съгласно нас профилът на кабинета би трябвало да наподобява по този начин – Европейски. Брюкселски, в случай че щете “ направи жест към Мария Габриел той. Причината: Драстичното закъснение по усвояването на европейските фондове и оперативни стратегии.

„ Грубо казано към 60 милиарда лв., заделени в Брюксел за България от 2020 година, в средата на 2023 година можем да установяваме, че нито една стотинка не е отишла по направление и не е усвоена “, уточни Мустафа Карадайъ. Затова другите министри в „ тези министерства, където са вложенията “ трябвало да бъдат блестящи познавачи на Брюксел, „ с цел да може час по-скоро да отпушим този развой на вложения в България. “

Движение за права и свободи остава на мнение, че постоянен кабинет би трябвало да има. И напомни своите задължения, поети пред гласоподавателите. Сред тях – прекъсване на обедняването, потребление на европейските средства, поддръжка за уязвимите групи, налични опазване на здравето и обучение, развиване на районите, поддръжка за земеделците, за дребния и междинния бизнес, както и правосъдна промяна.

Без да ги разискват в подробност, двете страни радостно установяваха, че по тези точки нямат разминавания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР