Малко над 600 са зрелостниците, които ще се явят днес

...
Малко над 600 са зрелостниците, които ще се явят днес
Коментари Харесай

Над 600 зрелостници от Пловдив и областта на матура по БЕЛ

Малко над 600 са зрелостниците, които ще се явят през днешния ден в Пловдив и региона на матурата по български език и литература. Изпитът стартира в 8,30 и на него се явяват възпитаници, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване, съобщихаот МОН.

Заради усложнената обстановка поради наводненията в Карлово, МОН сътвори организация за провеждането на матурите, които трябваше да се състоят в ПГ по ЖПТ " Христо Смирненски ".

18 зрелостници са пренасочени към други две учебни заведения в града. 12 от тях ще положат държавен зрелостен изпит по БЕЛ в ПГ „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви “, а шестима ще се явят на втори ДЗИ по биология в СУ „ Васил Левски “. Осигурени са и квестори.

Вторият ДЗИ е на 26 август. В същия ден е и наложителният държавен изпит за придобиване на професионална подготовка (теория на професията).

Матурите по избор ще се проведат на 29 август. Зрелостниците ще избират сред 15 предмета, в това число другите равнища на езиците по отношение на Европейската езикова рамка. От 8.30 часа ще бъдат матурите по математика, философия, история и цивилизации, география и стопанска система, биология и здравно обучение по общообразователната подготовка, а по съветски език - по профилираната. От 14 часа на 29 август ще се проведат и изпитите по британски, съветски, немски език, по физика и астрономия, химия и запазване на околната среда. Те са върху знанията от общообразователната подготовка.

Максималният брой точки на матурата е 100, като от тази година изпитът се счита за изискан при най-малко 30 точки.

Зрелостниците би трябвало да носят удостоверението си за допускане до изпит и документ за идентичност. Необходимо е също да се явят в учебното заведение най-малко 30 минути преди началото на матурата. На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР