Малко мече влезе посред бял ден в частна детска площадка

...
Малко мече влезе посред бял ден в частна детска площадка
Коментари Харесай

Родители в Сопот изтръпнаха като видяха какво е заснел 10-годишния Алекс на детска площадка

Малко мече влезе измежду бял ден в частна детска площадка в Сопот, построена в полите на Балкана. Съоръжението е частно и се назовава стадион „ Томи”, а мечето бе снимано от 10-годишния Алекс, който играел там. Докато снима детето вика „ Майко, мече! Ето го, същинско е!”, написа " Марица ".

Случката, която се размина без случай, е от 6 юли. Кафявият окосмен хлапак изкарал мозъка на децата и на майките. В същото време наоколо се разхождала дама с две кучета, те погнали мечето и то останало затворено в стадиона, ограден с висока мрежа, а децата напуснали терена и за всеки случай притворили вратата на оборудването.

По-късно мечето намерило междина и се измъкнало от там. Нощта обаче беше доста неспокойна, описа Мария Зайкова, очевидка на срещата с дребното мече. Цяла нощ конете цвилеха, кучетата лаеха, в близост има и други селскостопански животни, които също не бяха спокойни. Когато на идващия ден коментирахме, мнозиха допуснаха, че майката на мечето е слязла да го търси и това е подплашило кучетата и добитъка, по тази причина през цялата нощ животните са издавали тревожни звуци, показа Мария Зайкова.



Само преди броени дни и юноша от Сопот имал непредвидена среща с огромна мецана. Той карал колело по пътя за Аневското кале, когато отсреща му се изправила мечка. Тя застанала като човек на пътя, стояла на два крайници. Изненадан и изплашен, младежът направил кръгом. През цялото време се боял, че тя може да го настигне.

Не знам към кого да не обърнем, кой може да помогне да се отдалечат мечките от населето място. И аз, и съседите ми не знаем какво може да се предприеме, с цел да се предпазим от среща с мечките, показа Мария Зайкова. Те влизат в покрайнините на града, рисково е и за децата, и за възрастните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР