Малко известна транспортна фирма ще извършва превоза на пътници от

...
Малко известна транспортна фирма ще извършва превоза на пътници от
Коментари Харесай

Малко известна фирма ще извършва превоза на пътници от и до летище Пловдив

Малко известна транспортна компания ще прави транспорта на пасажери от и до летище " Пловдив ". Става въпрос за пловдивската компания " ТНС-БГ " ЕООД, в чийто профил е включен необятен набор действия - от покупко-продажба на артикули и други движимости, през строителство, поправки и услуги, консултантска и рекламна активност, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

. За избора на компанията не са приложени наредбите на Закона за публичните поръчки. Председателят на Съвета на шефовете на летище " Пловдив " Дойчин Ангелов ни увери, че компанията има всички нужни разрешителни за осъществяване на активността. 16-местният шатъл бус ще прави транспорт само и единствено от точка А до точка Б и няма да стопира на междинни спирки. 

На настойчивото питане на репортера на Plovdiv24.bg  на какво съображение се обезпечава транспортната услуга от съответната компания, се оказа, че летище " Пловдив " е сключило контракт за допускане на транспортните средства на " ТНС-БГ " ЕООД до паркинга на аеропорта. Споразумението е със период 1 година и може да бъде прекъснато по самодейност на всяка от страните с едномесечно предупреждение. 

Дружеството разполага с транспортни средства със общоприетите от 1 до 48 места, както и с междинни места. Притежава лиценз от ДАИ за осъществяване на транспорт на пасажери. Компанията е учредена на 10 април 2009 година с начален капитал 5000 лева Оборотът й за 2019 година е в размер на 312 000 лева което е с 8% повече от миналата 2018 година (290 000 лева.), при междинен годишен растеж 33%. Отчетената облага за 2019 година е 46 000 лева

Още през февруари управлението на летище " Пловдив " е поканило на диалог за вдишване на транспортната услуга седем локални превозвача, измежду които " Хеброс бус ", " Петко Ангелов ", " Детелина Дрита ", " Стойков и наследник ". Никой от тях не откликнал, макар, че диалозите с шефа на " Хеброс бус " Веселин Дошков били в напреднала фаза. Повечето от компаниите се тормозили, че няма да има интерес към използването на услугата и това била повода да се откажат. " ТНС-БГ " ЕООД се появило едвам в този момент и по тази причина с нея било подписано съглашение. Договорът с компанията не е с извънредни права, увери юрисконсултът на летище " Пловдив " Михаил Благомиров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР