Малко дистанция да се спазва от новородените – това непрекъснато

...
Малко дистанция да се спазва от новородените – това непрекъснато
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Избягвайте непрекъснатото целуване на бебето си в първите два месеца!

„ Малко отдалеченост да се съблюдава от новородените – това непрестанно целуване, скупчване на толкоз доста хора към бебето, което е особено у нас, би трябвало в първите 1-2 месеца да се заобикаля “.

С този зов се обърна към младите фамилии у нас специалистът по сигурност на имунизациите и началник на лаборатория в Берн доктор Аспарух Илиев ефира на „ bTV “. Думите му идват на фона на увеличаващите се случаи на коклюш в цялата страна. От болестта към този момент починаха две бебета , а други стигнаха до болница, като даже се заприказва за по-ранна имунизация и въвеждане на спомагателни ограничаващи ограничения

Според доктор Илиев сега данните за близо 500 регистрирани случая не са справедливи и евентуално става въпрос за доста повече инфектирани. По думите му равнищата в Европа също се повишават, като в Германия доказаните случаи от началото на годината са що се касае за цялата предишна. 

Основна причина е спад на ваксинационнното покритие . Антиваксърската вълна към коронавирус пандемият а несъмнено има присъединяване в този резултат. Втората съществена причина е обвързвана с това, че имунитетът отслабва с времето, което постанова реваксинация на 10 години на възрастните.

Фалшиви столевки заляха пазара у нас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР