Малките ВЕИ излизат на протест на 15 май 2019 от

...
Малките ВЕИ излизат на протест на 15 май 2019 от
Коментари Харесай

300 малки ВЕИ-та излизат на протест пред Министерски съвет

Малките ВЕИ излизат на митинг на 15 май 2019 от 10 ч. пред Министерския съвет на 15 май 2019 година от 10:00 пред Министерски съвет. Основното искане на протестиращите е преустановяване на неправилното използване на текст от Закона за енергетика ( §18 от Преходни и заключителни разпореждания на ЗИД на ЗЕ от 24.07.2015 г.). Микро ВЕИ-тата стачкуват срещу двойният стандарт, облагодетелстващ огромните ВЕИ и водещ до неведнъж повишена цена на тока.

Към едромащабните ВЕИ законът не се ползва. В резултат на умишлената неточност на институциите, българското общество е ощетено с милиони левове надплатена такса „ отговорности за обществото " и цената на ел.енергията.

Съюзът на европейските производители на зелена сила (СЕПЗЕ) декларира, че при вярно използване от страна на КЕВР на §18 от ПРЗ на ЗИД на ЗЕ, цената на ел. сила за бита би трябвало да бъде доста по-ниска.

Каним ви да отразите митинга на 15 май от 10 часа пред Министерския съвет, където алегорично ще бъдат счупени слънчеви панели, което демонстрира по какъв начин законодателната тесла не се ползва вярно за тези построени към този момент уреди и убива тяхното бъдеще.

Протестът е под мотото „ Европа ни чу, за какво вие не ни чувате?! " В края на 2018г Европейския парламент одобри експлицитен текст в Новата си Директива 2018/2001, който е признат точно поради този наказателен случай с дребните ВЕИ в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР