Малки и големи се включиха във велошествието и велокарнавала под

...
Малки и големи се включиха във велошествието и велокарнавала под
Коментари Харесай

Малки и големи се включиха във велошествието под мотото „София кара колело”

Малки и огромни се включиха във велошествието и велокарнавала под мотото „ София кара колело ”.

Анатоли Илиев, учредителен секретар на самодейността „ София-европейска столица 2018 “ изясни за БГНЕС, че се чака към 800 участници да се включат в самодейността.

За първа година шествието се провежда напълно под мотото „ Обичам спорта, обичам София “, както и „ София кара колело “.

„ Радостното е, че се включиха доста деца, които ще карат с нас. В Южния парк малчуганите ги чака доста богата стратегия с викторини, томболи, начални образования по колоездене, както и един крос-кънтри от 1 км, с цел да почувстват тръпката от спорта “, съобщи Анатоли Илиев.

Той е безапелационен, че хората към този момент би трябвало да мислят за по-екологичен метод на живот и напредване с колела и пешком, защото зимата към този момент отмина.

„ Апелът ни е от ден на ден и повече да забравяме колите и да се включваме в градската среда с колела и с превоза, който обезпечава Столична община “, прикани още Илиев.

Много обичаме купона и колелетата. Трябва да се карат повече колела, тъй като е по-лесно, забавно, радостно, обявиха Криси и Хари, които се включиха във велокарнавала.

Според Хари в София няма задоволително подобаващи условия за каране на колела. Трябва да се направи трагична смяна, с цел да стане столицата подобаваща за колелета, акцентира Хари, а Криси изрази вяра и София да стане като другите европейски столици.

„ Не мисля, че когато велосипедистите работят обикновено и се пазят сами себе си, някой желае да ги заплаши. В доста случаи велосипедистите и мотористите не работят рационално, и не се преценяват, че някой въпреки всичко би трябвало да ги види преди да ги пази “, счита още Хари.

Велошествието и велокарнавалът е част от акцията на Столична община „ Мисли чисто “, в която известни хора – общественици, спортисти, музиканти, одобряват предизвикването в рамките дневно или седмица да слязат от личния си автомобил и да се возят с градския превоз, като в това време споделят своите усещания в личните си обществени канали с обединен хаштаг.

Организаторите са обезпечили аниматори, които ще оказват помощ на всички искащи да вземат участие във велокарнавала да украсят своите колела. След идването в Южния парк ще има и специфични състезания за най-хубава визия, за най-атрактивно каране на велосипед и така нататък Там ще се провеждат и доста занимателни игри, надпревари за децата с МТБ ХСО, екоигри за малчуганите и анимация, проби на колела и на артикули за деен живот, томболи с награди… В шествието ще се включат и доста представители на посолства в България. Потвърждение има от дипломатите на Дания, Германия, Холандия и други /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР