Малините са едни от най-популярните плодове в света. Този деликатен

...
Малините са едни от най-популярните плодове в света. Този деликатен
Коментари Харесай

Вижте какви за здравословните ползи от яденето на малини

Малините са едни от най-популярните плодове в света. Този внимателен плод съдържа стипчив усет, кадифена текстура и се отглежда в доста райони по света. Малини се събират единствено през лятото и есента и те се оферират в няколко разнообразни цвята, като червен, черен, виолетов и златист. Най-често срещаният тип малина е алената малина, която е родом от Европа и Северна Азия.

Малините са превъзходен източник на фибри. Една чаша съдържа 8 грама фибри, оповестяват от foodpanda. Това обезпечава близо половината количество витамин С и дребни количества витамин А, тиамин, рибофлавин, витамин В6, калций и цинк, нужни за деня. В три общини на област Търговище площите с малини са 564 хектара Малините съдържат антоцианини, за които е потвърдено, че потискат възпалението, което може да докара до сърдечно-съдови болести.

Те също могат да оказват помощ за поддържане на равнищата на холестерола, като понижават общите серумни и липопротеинови концентрации на холестерол с ниска компактност. Тъй като малините са естествено богати на фибри и нискокалорични, те могат да бъдат потребни за поддържане на здравословно тегло.

Две чаши пресни малини съдържат единствено 128 калории и 16 грама висококачествени фибри. Помагат за понижаване на признаците на стареене посредством битка със свободните радикали в тялото ви.

Малините съдържат полифеноли, които имат противовъзпалително деяние. Производството на малини бележи 30% растеж по отношение на предходната година Малините са извънредно подобаващи и могат да се употребяват по най-различни способи! Можете да изядете няколко пресни малини като лека закуска, да ги добавите към кисело мляко или смутита, или да ги употребявате, с цел да извършите апетитен, сладостен десерт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР