Максималният осигурителен доход да стане 4200 лева, искат от БСП.

...
Максималният осигурителен доход да стане 4200 лева, искат от БСП.
Коментари Харесай

Максималният осигурителен доход да стане 4200 лв., искат от БСП


Максималният застрахователен приход да стане 4200 лв., желаят от Българска социалистическа партия. Ще получи ли утвърждение предлагането на левицата и по какъв начин го посрещат служащите и бизнеса?

Наред с минималната заплата, би трябвало да пораства и , оферират от Българска социалистическа партия сред първо и второ четене на удължаването на бюджета.

„ Ние го преглеждаме освен от позиция на това да се събират доходи в осигурителната система, само че и като гаранция за предстоящ добър размер на пенсията. Тези пари, които се внасят като осигурителни вноски, те не са налог, не са тежест, те са лични пари, инвестиция в бъдещето. Така че от тази позиция няма логичност да е дребен осигурителният приход “, съобщи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

От „ Продължаваме промяната “ се оповестиха срещу растежа на тавана с 800 лв. с претекст, че би трябвало да се откри друга формула, при която оптималния застрахователен предел да пораства дружно с размера на междинната заплата.

„ Това е безусловно през задната врата опит да се върне подоходното облагане. Това е разликата сред ляво и център. Ние поддържаме да има диалози с бизнеса “, означи Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “.

Идеята за приходната мярка обаче, не се приема добре и от служащите, и от работодателите.

„ Често пъти, когато би трябвало да се цялостни държавната хазна, се прибягва до повдигане на оптималния застрахователен приход, което удря фирмите, които са най-на ярко и заплащат високи заплати на висококвалифицирани фрагменти “, съобщи програмистът Николай Костов.

Предложението ще засегне над 165 хиляди наети у нас с приходи над прага 3400 лева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР