Максималните температури днес ще бъдат между 10 и 15 градуса,

...
Максималните температури днес ще бъдат между 10 и 15 градуса,
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето в новогодишната нощ?

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в София към 11°. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България сдържан западен вятър. Ще се задържи най-вече слънчево, само че вечерта от запад облачността ще стартира да се усилва и през нощта към този момент в цялата страна ще бъде забележителна, само че превалявания не се чакат.

Утре сутринта тук-там в низините и котловините още веднъж ще има мъгла. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, оптималните от 9° до 14°, в София към 10°. Още сутринта облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. По-значителна ще се задържи в крайните южни региони от страната.

А през по-голямата част от деня и по Черноморието . С изключение на северните региони, където ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб, след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са към 10°-12°, а вълнението на морето ще бъде едва.

За разлика от Черноморието в планините времето на следващия ден ще бъде по-често слънчево, като се изключи крайните южни региони, където се чакат по-значителни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от запад-югозапад. Температурите по високите върхове ще паднат още веднъж под нулата, до момента в който в курортите едва ще се покачат.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите . Повече облаци ще има в крайните северозападни и южни региони, а преди обяд и над източните, само че и там превалявания не се чакат.

В новогодишната нощ в по-голямата част от страната ще е безоблачно, само че в Горнотракийската равнина, по Черноморието, както и по поречието на Дунав, ще има мъгла. Температурите в среднощ ще са сред 2° и 7°, в София към 2°.

Необичайно топло за интервала ще бъде и при започване на 2024 с минимални температури сред минус 1° и 4° и оптимални сред 8° и 13°. По-често облачно, със слаби превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг ще бъде във вторник и сряда .

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР