Макс Верстапен спечели своя втори полпозишън от началото на сезона

...
Макс Верстапен спечели своя втори полпозишън от началото на сезона
Коментари Харесай

Верстапен: Всичко ми се получи в последния опит

Макс Верстапен завоюва своя втори полпозишън от началото на сезона във Формула 1, откакто бе изрично над всички в квалификацията преди утрешната Гран При на Австралия.

На „ Албърт парк “ международният първенец победи с 0.236 секунди водача на Мерцедес Джордж Ръсел в разногласието за първото място на стартовата решетка. След края на квалификацията нидерландецът съобщи в телевизионното си изявление, че досега през целия уикенд той е имал проблеми с работата с гумите на Пирели, само че нещата са му се получи за финалния летящ тур в сесията за място.

„ Последната обиколка беше добра. До момента през целия уикенд беше доста мъчно вкарам гумите в верния прозорец, с цел да мога незабавно да натисна. В третата фаза на квалификацията всичко се получи, удовлетворен съм от обиколката и се веселя, че ще пускам от полпозишъна. Вече виждам напред към утрешното съревнование “, съобщи Верстапен.

Той също по този начин разяснява и казуса с превключването на по-ниски предавки, за който той се оплаква в хода на решитлната част на сесията за място. За него това не е първи случай от началото на годината, в който той се оплаква от подобен проблем.

„ Не се тормозя за надеждността. Обикновено ние се опитваме да донастройм колата и ще продължим да го вършим “, сподели международният първенец.

Пилотът на Ред Бул показа и своите упования за утрешното съревнование на „ Албърт парк “, в което той ще преследва своя първи триумф в Австралия. Нидерландецът не пропусна да означи и близката си среща с една птица, която за малко не бе прегазена от международния първенец.
 Верстапен разруши конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес започва финален Верстапен разруши конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес започва финален
„ Да, за малко да ударя една птица. За благополучие това не се случи, тези неща са естествени за градските писти. Мисля, че на следващия ден ще имаме добра спортна кола, само че още веднъж – ще е мъчно да накараме гумите да работят вярно, несъмнено ще е забавно съревнование. Веднъж към този момент се качих на подиума тук (3-то място през 2019), само че се надявам на следващия ден да съм на друго ходило “, сподели Верстапен.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР