Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Испания, седми

...
Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Испания, седми
Коментари Харесай

Верстапен триумфира в Гран при на Испания

Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Испания, седми кръг за сезона във Формула 1. За международния първенец това беше победа номер пет през сезона. пристигна изцяло безпроблемно.

На пистата в Барселона Верстапен потегли от полпозишън и на първия завой влезе пред водача на Ферари Карлос Сайнс-младши. Така до края на надпреварата той беше на чиста писта. Нидерландецът донесе и седмия следващ триумф на Ред Бул от началото на сезона.

Почетната стълбичка се добави от британците и Джордж Ръсел от тима на Мерцедес. Ръсел съумя да резервира мястото си в люта борба с втория водач на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът караше с чисто нови гуми в последните десетина обиколки, само че не съумя да стопи 9 секунди пасив.

Представянето на Хамилтън, който бе избран за „ Пилот на деня “, и на Ръсел дава очаквания, че през втората половина от сезона Мерцедес може да окаже опозиция на Ред Бул и да сътвори конспирация във Формула 1. Хамилтън остана на 24.090 секунди от Верстапен, до момента в който Ръсел остана на 32.389 секунди. Перес пък финишира на три секунди и половина от Ръсел. Пети се подреди Карлос Сайнс, а шести и седми приключиха двамата водачи на Астън Мартин – Ланс Строл и Фернандо Алонсо.

Стартът мина без особени произшествия и приключиха всички 20 водачи.

В генералното класиране при водачите води Верстапен със 170 точки. Втори със 117 е Серхио Перес. На трета позиция с 99 точки е Фернандо Алонсо. След това идват Хамилтън с 85 точки, Ръсел с 65 и Сайнс с 58.

При конструкторите първи е отборът на Ред Бул с 287 точки. На второ място излезе Мерцедес със 152 точки, пред Астън Мартин със 134 и Ферари със 100.

Следващото съревнование от календара е Гран при на Канада на 18 юни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР