Макс Верстапен спечели Гран при на Мексико във Формула 1

...
Макс Верстапен спечели Гран при на Мексико във Формула 1
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели Гран при на Мексико във Формула 1

Макс Верстапен завоюва Гран при на Мексико във Формула 1 и записа рекордна 16-та победа в границите на единствено един сезон.

Пилотът на Ред Бул стартира конкуренцията от втора позиция, само че съумя да изпревари Шарл Льоклер след мощния си старт. Нидерландецът нямаше проблеми да се оправи с конкуренцията на състезателя на Ферари, откакто Кевин Магнусен от отбора на Хаас претърпя тежка злополука, принудила уредниците да спрат краткотрайно Гран при на Мексико.

26-годишният Верстапен завоюва третата си поредна купа във Формула 1 по-рано през октомври в Катар, до момента в който Ред Бул към този момент си обезпечи първото място в отборната конкуренция.

На пистата " Ерманос Родригес " нидерландският водач изравни достижението на Ален Прост от 51 победи, триумфирайки за пети път в шест издания на надпреварата за Голямата премия на Мексико.

На втора позиция финишира някогашният международен отличник Люис Хамилтън от Мерцедес, до момента в който Льоклер от Ферари се подреди на трето място.



Съотборникът на Макс Верстапен и представител на домакините Серхио Перес отпадна след конфликт с Шарл Льоклер още при започване на надпреварата в Мексико.

До края на шампионата във Формула 1 остават още единствено три кръга, като идващият ще се организира в Сао Пауло (Бразилия) на 5 ноември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР