Макс Верстапен от Ред Бул и Ландо Норис от Макларън

...
Макс Верстапен от Ред Бул и Ландо Норис от Макларън
Коментари Харесай

Макс Верстапен ще се състезава в легендарно състезание

Макс Верстапен от Ред Бул и Ландо Норис от Макларън ще са част от още една онлайн конкуренция – виртуалните 24 часа на Льо Ман. Състезанието е планувано за 13-14 юни, когато трябваше да се състои действителният старт. Той обаче бе отсрочен поради пандемията от ковид. Засега именитата денонощна конкуренция за устойчивост е планувана за 19-20 септември. Онлайн версията е дело на уредниците от ACO (Automobile Club de l’Ouest), WEC (World Endurance Championship) и Motorsport Games.

Двамата водачи от Формула 1 ще карат за Тийм Редлайн. Те ще са в екипаж с двама състезатели на видео игри – Аце Керкоф и Грегер Хуту – и ще ръководят LMP2 Орека.

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо ще има тим в надпреварата, както и принцесата на Монако Шарлийн. В нейния екипаж също има познати имена – Фелипе Маса и Джанкарло Фисикела, които ще са дружно с Франческо Кастелачи и Тони Мела. Тимът се споделя Strong Together като фондацията на принцесата, която работи най-много с деца и младежи. Една от задачите на организацията е да показва изгодите от спорта и да възпитава качества като дисциплинираност, почитание към себе си и близките, решителност, работа в екип.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР