Макрон избърза с това изявление. Дори в НАТО да се

...
Макрон избърза с това изявление. Дори в НАТО да се
Коментари Харесай

Тафров: Макрон избърза с това изявление. Дори в НАТО да се говори за изпращане на войски, е табу

Макрон избърза с това изказване. Дори в НАТО да се приказва за изпращане на войски, което е тематика табу, не е това методът да се каже. 

 

Това разяснява в " Лице в лице " по bTV някогашният дипломат на България в Организация на обединените нации Стефан Тафров за вчерашното изказване на френския президент, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще. Но че на този стадий няма консенсус за сходно решение.


Ако спрат военните дейности и Украйна стане член на НАТО, тогава няма проблем да се изпратят военни елементи, заяви Тафров, представен от novini.bg.

 

Вероятно Макрон съжалява, че прекомерно дълго е залагал на мирния, на мекия метод. Путин му се подигра, сложи го в другия завършек на онази дълга маса и се опита да го направи комичен, добави дипломатът.

Важната вест за Украйна от Париж не е изказването на Макрон, а това, че Франция промени на 180 градуса позицията си за мунициите. Досега Франция настояваше мунициите да се създават единствено в Европейския съюз, а в този момент Макрон призна грешката си и сподели, че те могат да бъдат набавяни от целия свят. Това значи, че те могат да бъдат доставяни по-бързо в Украйна, разясни Стефан Тафров.


Друг значим миг беше, че беше оповестена коалиция за оръжия и със междинен и огромен обхват на деяние, добави той.

  

Сега разковничето е масирана поддръжка за Украйна. Мисля че Макрон се опита да подчертае, че е блъснал часът на истината и че без мощна поддръжка за Украйна няма да се мине, че в случай че Русия победи в Украйна, ще вкара НАТО във война. Това е посланието на Макрон и е мъчно да не се съгласим с това обръщение, уточни Тафров.

Руската експанзия против Украйна е и директна опасност против България. Помагайки на жертвата, ние оказваме помощ на себе си, сподели още някогашният дипломат на страната ни в Организация на обединените нации.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР