Макроикономическите резултати на нашата икономика са задоволителни, страната ни добре

...
Макроикономическите резултати на нашата икономика са задоволителни, страната ни добре
Коментари Харесай

БТПП: Сериозни инвестиции няма да има, докато не тръгне електронното правителство

Макроикономическите резултати на нашата стопанска система са приемливи, страната ни добре се показва сега. Това разяснява пред БГНЕС ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов по отношение на икономическата конюнктура у нас.

„ Опитите за увеличение тежестта върху бизнеса епизодично се появяват, само че за наше задоволство са несполучливи. Имам поради опитът да се натовари с вноски бизнесът за лицата с понижена работоспособност в границите на състава на съответните предприятия. Това щеше да е спомагателна тежест с нищо необяснима. Засега считаме, че тази концепция сме я прекратили ”, даде за образец Симеонов.

Същевременно той означи, че към момента има редица въпроси, които следва страната да реши. Един от тях е заплащането на трите дни болнични от страна на работодателите, които по никакъв метод не могат нито да управляват, нито да санкционират лекарите, които безпричинно издават болнични листове.

„ Този, който заплаща би трябвало да има право на надзор. По този въпрос към момента не се прави нищо, по тази причина се злоупотребява с болничните. Не инцидентно последното ни проучване сподели, че доста от хората около отпуските си удължават почивката с болнични ”. От БТПП регистрират, че няма развиване в региона на електронното държавно управление. Ще има отрицателни резултати за нови вложения, до момента в който не се направи, сериозен прогрес в тази политика. Това ще даде доста бързо отражение и върху равнищата на корупция в България. На въпрос дали комерсиалният спор за митата сред Съединени американски щати и Европейски Съюз ще се отрази на българската стопанска система идващите месеци, Цветан Симеонов не чака да има отрицателни последици.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР