Македонският вицепремиер Боян Маричич призова прокуратурата в РС Македония да

...
Македонският вицепремиер Боян Маричич призова прокуратурата в РС Македония да
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер иска разследване срещу пребития Християн Пендиков

Македонският вицепремиер Боян Маричич прикани прокуратурата в районен съд Македония да стартира следствие против свиреп пребития Християн Пендиков поради " обидите, които той е нанесъл на македонците ".

След побоя в родния му град Охрид на 19-ти януари Пендиков съобщи, че за жалост " в РСМ е обикновено да те бият, да те псуват, да те стрелят, тъй като си българин и от полицията нищо да не подхващат “.

" Пендиков ще би трябвало да потвърди тези си изказвания - че българите в Македония са измъчвани. Това не е правилно. Не е правилно, че е атакуван, тъй като е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието ", сподели Маричич пред Макфакс и прикани прокуратурата да се заеме със случая. Според него Пендиков би трябвало да носи отговорност за тези си изказвания. Той не би трябвало да бъде изключение и прокуратурата би трябвало да си свърши своята работа, сподели още Маричич, който дава отговор за евроинтеграцията на РСМ.

Той заяви още, че " законът не разрешава да се отнеме македонското поданство на Пендиков ".

По отношение на българските клубове Маричич счита, че те " не са опасност за македонската еднаквост , тъй като македонската еднаквост е солидна и нищо не може да я заплаши ". Според него " казусът с клубовете е обвързван с техните имена " и Министерството на правораздаването работи по този случай.

Прокуратурата в Охрид публично заяви, че " Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност " и това е документирано. Илия Димовски, който преби Пендиков, на 20-ти февруари бе пуснат на независимост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР