Македонският правосъден министър и вицепремиер Боян Маричич призова прокуратурата в

...
Македонският правосъден министър и вицепремиер Боян Маричич призова прокуратурата в
Коментари Харесай

Правосъдният министър на РСМ призова за разследване срещу Пендиков, обидил ги

Македонският правосъден министър и вицепремиер Боян Маричич прикани прокуратурата в районен съд Македония да стартира следствие против свиреп пребития Християн Пендиков. Маричич твърди, че Пендиков бил нанесъл обиди на македонците, съобщи БГНЕС.

След побоя в родния му град Охрид на 19-ти януари 2023 година Пендиков съобщи, че за жалост " в РСМ е обикновено да те бият, да те псуват, да те стрелят, тъй като си българин и от полицията нищо да не подхващат “.

" Пендиков ще би трябвало да потвърди тези си изказвания - че българите в Македония са измъчвани. Това не е правилно. Не е правилно, че е атакуван, тъй като е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието ", сподели Маричич пред Макфакс.

Вицепремиеръ на РСМ прикани прокуратурата да проверява. Според него Пендиков би трябвало да носи отговорност за тези си изказвания. „ Той не би трябвало да бъде изключение и прокуратурата би трябвало да си свърши своята работа ”, добави Маричич, който дава отговор за евроинтеграцията на РСМ. По думите му " законът не разрешава да се отнеме македонското поданство на Пендиков ".

Относно българските клубове Маричич счита, че те " не са опасност за македонската еднаквост, тъй като македонската еднаквост е солидна и нищо не може да я заплаши ". Според него " казусът с клубовете е обвързван с техните имена " и Министерството на правораздаването работи по този случай.

Припомняме, че прокуратурата в Охрид публично заяви, че " Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност " и това е документирано. Обвиненият за побоя над Пендиков на 20 февруари - Илия Димовски, бе пуснат на независимост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР