Македонската православна църква изненадващо бе призната от Вселенската патриаршия под

...
Македонската православна църква изненадващо бе призната от Вселенската патриаршия под
Коментари Харесай

Удар срещу БПЦ ! Вселенската Патриаршия призна македонската църква с името Охридска Архиепископия

Македонската православна черква изненадващо бе приета от Вселенската патриаршия под името Охридска архиепископия.

В известието, пристигнало от Истанбул през днешния ден се споделя, че терминът „ Македония “ и всевъзможни други негови производни са изключени и тази черква се признава единствено с името „ Охридска “, оповестява „ 24 часа”.

След днешното си съвещание Светия и Свещен синод на Вселенската Патриаршия разгласи, че приема в евхаристийно общение македонската черква „ йерархията, духовенството и народа на тази Църква под омофора на Архиепископ Стефан “ и по този метод " Църквата Майка излекува раната на схизмата и излива „ елей и вино “ върху раната на православните братя там ".

Църквата на Сърбия би трябвало да уреди административните въпроси с Църквата в Република Северна Македония, се споделя още в официалното съобщение на Вселенската патриаршия.

Това е нож в гърба на Българската православна черква, за която Охридската архиепископия е част от историческото и духовно пространство, както и най-старата българска църковна институция, разясниха богослови. Преди години от МПЦ желаеха Българската православна черква да бъде оповестена за тяхна църква-майка, само че незабавно откакто бе образувана комисия към Светия синод на БПЦ по този въпрос, владиците от Северна Македония започнаха да се обръщат за подпомагане непосредствено към Вселенската патриаршия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР