Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ обвини министър-председателя Зоран Заев, че вече пети

...
Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ обвини министър-председателя Зоран Заев, че вече пети
Коментари Харесай

Обвинения към Заев! Криел какво е договорил в София

Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ упрекна министър-председателя Зоран Заев, че към този момент пети ден мълчи и крие от жителите какво е договорил при визитата си в София, заяви македонската организация МИА.

По време на визитата си в българската столица македонският министър председател се срещна с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. След това стана ясно, че сред София и Скопие ще бъде подписан контракт за добросъседство.

От ВМРО-ДПМНЕ показват, че в предизборната си акция Заев е обещавал обществени диспути по значими въпроси, с цел да кажат македонците какво мислят, само че в този момент се кани да подписва жизненоважни за страната интернационалните контракти, без да заяви какво и по какъв начин е уговорил.

Зоран Заев беше упрекнат също по този начин, че не е реагирал, когато българският историк Божидар Димитров обществено е декларирал, че македонският език е български акцент.

Наскоро македонският министър председател съобщи, че договорът за добросъседство с България ще бъде подписан на три езика - британски, македонски и български.

Ако бъде контрактуван, документът ще бъде подписан и на нашия формален македонски език и под него ще стои подписът на българския министър председател. Това е значимо за Македония, тъй като е признание на нашия език, съобщи Заев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР