Макар всички все още да използваме съкращението SMS и ще

...
Макар всички все още да използваме съкращението SMS и ще
Коментари Харесай

Как да скрием дали сме прочели даден SMS

Макар всички към момента да използваме съкращението SMS и ще продължим да го вършим години наред, в действителност от известно време SMS-ите не са тъкмо това, а са RCS-и – Rich Communication Services. Това е новото потомство къси текстови известия, което последователно бива въвеждано от мобилните оператори, производителите на смарт телефони и ИТ колосите.

То се поддържа и от българските мобилни оператори, като има голям брой преимущества. Сред тях е опция да се изпращат известията по WiFi или мобилен интернет, поддръжка на емоджита, стикери, визуализация на линкове, изпращане на по-големи файлове като фотоси и така нататък

Накратко, RCS огромна степен разполага с всичко належащо като чат приложенията. Включително и с опция да демонстрира дали даденото известие е получено и прочетено от получателя. Тази функционалност може да се изключи, споделят от MakeUseOf. Така изпращачът няма да знае дали известието е било прочетено, само че и потребителят няма да вижда статуса на известията, които изпраща на всички останали.

И въпреки всичко, в случай че човек избира да се възползва от тази алтернатива, може да го направи. Ако употребява приложението Гугъл Messages, което е налично в съвсем всички смарт телефони с Android, изключването става от отварянето на приложението, натискането на профилната фотография в горния десен ъгъл, избиране на настройки на известията, по-късно > опцията RCS Chats (Чатове пред RCS) > Send read receipts (Изпращане на разписки при прочитане) – Off. Така изпращачът ще знае, че известието е получено в усторойството на получателя, само че не и дали е прочетено.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР