Макар учените да са наясно с много от закономерностите в

...
Макар учените да са наясно с много от закономерностите в
Коментари Харесай

Синеоките се влюбват за няколко минути, повечето хора биха завили надясно

Макар учените да са наясно с доста от закономерностите в държанието на хората и даже да могат да предсказват реакции съгласно някои особени белези, дълбините на съзнанието и подсъзнанието ни са към момента terra incognita. Вижте някои взаимосвързаности, които ще ви учудят.

Изследвания сочат, че хората със сини очи могат да се влюбят само за няколко минути или както споделяме – от пръв взор. Доминиращата част от човечеството – тези с кафяви очи, могат да обичат едновременно двама души. При зеленооките може да мине година, преди да се провиснал и да последват зова на сърцето. Хората, които имат пъстри очи, се влюбват за един час, написа cluber.com.ua

Вие сте на забавна лекция. Колкото и да ви е любопитна темата, колкото и да е артистичен ораторът, максимумът внимание, което вие сте способни да му отделите и да поддържате, е 7-10 минути. След това ползата ви спада и ви е нужна отмора, с цел да продължите. Тя може да е просто отклоняване на взор от лектора и мисъл за нещо, несвързано с тематиката.

Обичате да витаете в облаците? Според психолозите ние отдаваме на фантазиите си 30 % от времето. Някои посвещават за бляновете си доста повече. Няма неприятно. Хората, които обичат да мечтаят, са по-креативни и по-добре се оправят с решаването на разнообразни проблеми, разказва уеб сайтът infoniac.ru.

Забелязали ли сте, че хората постоянно се стопират, с цел да гледат какво става при трагичен случай, злополука и различен случай? Всъщност така сме устроени, че не можем да не обръщаме внимание на три неща – опасност, храна и секс. Три са първичните въпроси из дебрите на инстинктивната зона при среща с чужд обект или индивид – „ мога ли да изям това ", „ може ли да се прави секс " и „ може ли да ме убие ".

Често се влюбваме в хора, които наподобяват на нашите родители. Особено в случай че в детството си сме имали нерешени проблеми с тях. Без да подозираме, в зрелост се опитваме да потвърдим тези проблеми като избираме сътрудник с съвсем същите характерности.
Според проучване на университета в Кембридж в един писан текст, който би трябвало да възприемете, не е значимо в какъв ред са разположени буквите. Важно е първата и последната да са на мястото си, за да схванете смисъла на посланието.

Знаете ли, че даже позитивни страсти като довеждане докрай на висше обучение, женитба или нова работа могат да провокират меланхолия?

Психолозите са заимствали от някои религии и драговолно съветват пациентите си за следния принцип: колкото по-големи са упованията ви за някакво житейско събитие, толкоз е по-голяма вероятността от съкрушително отчаяние.

По-голяма част от хората на непознато място биха завили надясно. Тази информация би ви била от изгода, в случай че желаете да се измъкнете от тълпата или в случай че да има по-малко хора на опашката в магазина. Изберете най-лявата каса.

Ако ви изтезават кошмари нощем, е допустимо да ви е студено. И това е проучен от психолозите факт – колкото е по-студено в спалнята, толкова по-големи са възможностите да ви се присънят страшнички неща.Способността да се отсрочва удоволствието се появява още в детството. Вашата дарба да оставяте за по-късно удовлетворяването на желанията си поражда още в детските години. На този въпрос са посветени голям брой опити. Резултатите сочат, че хората, които са привикнали с това „ отсрочване ", са били по-добри възпитаници в учебно заведение, а като възрастни се оправят по елементарно със напрежението и разочарованието.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР