Израел се класира на финала на 68-ото издание на един

...
Израел се класира на финала на 68-ото издание на един
Коментари Харесай

Израел се класира за финала на „Евровизия“ на фона на протести в Малмьо

Израел се класира на финала на 68-ото издание на един от най-популярните песенни състезания в света - " Евровизия ", на фона на антиизраелски митинги на мястото на събитието - шведския град Малмьо.

Телевизионните фенове пратиха напред 20-годишната представителка на Израел Еден Голан и нейната ария " Ураган ".

Организаторите бяха поискали от Израел да промени текста на песента, с която се кандидатира, чието автентично заглавие бе October Rain ( " Октомврийски дъжд " ), алюзия с нападението на радикалната палестинска формация " Хамас " от 7 октомври предходната година, при което бяха убити близо 1200 израелци, а над 250 - отвлечени. Това нахлуване провокира настъплението на Израел в линията Газа.

Заглавието на песента в последна сметка бе променено на " Ураган " и на израелската изпълнителка бе позволено да остане в конкуренцията.
Вчера шведската климатична активистка Грета Тунберг се включи в многохилядния пропалестински митинг против присъединяване на Израел в " Евровизия ", съобщи Ройтерс.

Голан бе поздравена от израелския министър председател Бенямин Нетаняху. " Вие освен представяте Израел на " Евровизия " по горделив и впечатляващ метод, само че и се конкурирате сполучливо с грозната вълна от антисемитизъм ", съобщи министър-председателят.

Тази година състезанието се организира в зала " Малмьо Арена " , чийто потенциал за концерти е 15 500 фенове.
Напред продължава и швейцарският реализатор Немо, който се счита за любимец за първото място с песента си " Кодът " (The Code), както и Йост Клайн от Нидерландия - с игривата му поп-рап ария Europapa, и групата " Готе " от Норвегия с парчето във фолклорен жанр Ulveham.

От втория полуфинал за утрешната вечер се класираха и Гърция, Австрия, Армения, Латвия, Грузия и Естония. На финала ще бъдат още домакинът Швеция, Германия, Ирландия, Литва, Люксембург, Англия, Кипър, Финландия, Франция, Словения, Хърватия, Италия, Португалия, Сърбия, Испания и Украйна. 

Тази година България не взе участие в песенния конкурс „ Евровизия ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР