Макар повечето зеленолистни зеленчуци да могат да се намерят целогодишно

...
Макар повечето зеленолистни зеленчуци да могат да се намерят целогодишно
Коментари Харесай

В сезона на зелените салати: как да почистваме правилно зеленолистните зеленчуци преди консумация

Макар множеството зеленолистни зеленчуци да могат да се намерят целогодишно из по-големите магазини или пазари, е несъмнено, че е най-добре да се акцентира на потреблението им точно напролет.

Причина за това изявление е освен, че тогава е „ техният “ сезон и те са най-свежи, само че и фактът, че пролетно време организмът ни изпитва дефицит на желязо, което участва в обилие в тях.

Колкото и да са потребни зеленолистните зеленчуци обаче, те би трябвало доста усърдно да бъдат почистени и измити преди консумация. При направено наскоро проучване на предлаганите марули, спанак, киселец и други зеленолистни, се оказва, че в над 15% от тях се откриват нитрати, а в над 60% бактерията ешерихия коли , като последната е изключително рискова за дребни деца, бременни дами и хора с сензитивен корем.

Това проучване не касае биопродукцията, само че е добре да сте наясно, че и там постоянно се намират отклонения от нормите. Всъщност да твърдим, че има артикул, който е на 100% органически и здравословен, е съвсем невероятно.

За благополучие, при положително разчистване и измиване на зеленолистните, ние коренно понижаваме количеството на токсините , които могат да се съдържат в тях.

Ето какво е значимо да знаете и да сте сигурни, че можете умерено да си похапвате обичаната зелена салата:
 Как да почистваме вярно зеленолистните зеленчуци  Как да почистваме вярно зеленолистните зеленчуци  Как да почистваме вярно зеленолистните зеленчуци  Как да почистваме вярно зеленолистните зеленчуци
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР