Макар да започна дейността си с щедри обещания за коректност,

...
Макар да започна дейността си с щедри обещания за коректност,
Коментари Харесай

Новият антикорупционен орган отърва Сидеров от солена глоба

Макар да стартира активността си с великодушни обещания за уместност, новата антикорупционна комисия очевидно няма желание да ги съблюдава за всички. Оказва се, че тя е прекратила преписката против водача на " Атака " Волен Сидеров за това, че не е заявил дялове във компанията " Галерия Стил ". Притежание на тази компания е галерията, която Сидеров откри през есента и в която излага лични картини.
Решението за преустановяване на преписката е на остарелия уебсайт на към този момент закритата Комисия за попречване и определяне на спор на ползи. За него обаче не бе обявено публично, както за предходни решения на антикорупционния орган.
Проверката по случая е формирана по сигнал на сдружението " Антикорупционен фонд " от началото на февруари. Нарушението на Сидеров е, че не е заявил, че е станал съсобственик в комерсиално сдружение, за което се планува санкция от 1000 до 3000 лева Такава е заложена както в Закона за попречване и определяне на спор на ползи, и заместилият го Закон за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество.
Именно законови " врътки " употребява Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), с цел да оневини Сидеров. Според нея няма по какъв начин той да бъде осъден, защото когато е направил нарушаването, е работил първият закон, който след това е бил анулиран и на негово място е признат вторият. Комисията твърди, че новият закон не вкарва същите отговорности за обявление като остарелия.
В реалност обаче единствената разлика е, че по остарелия закон смяната би трябвало да се заявява в едноседмичен период, а по новия - в едномесечен. Самият Сидеров е учредил " Галерия Стил " през октомври 2017, а декларирането е направил през февруари 2018 година

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР