Макар че Марк Зукърбърг прекарва по-голямата част от дните си

...
Макар че Марк Зукърбърг прекарва по-голямата част от дните си
Коментари Харесай

Зукърбърг: Социалните мрежи са за изграждане на връзки, не за консумация на съдържание

Макар че Марк Зукърбърг прекарва по-голямата част от дните си в обществените мрежи, няма да го видите да си губи времето с безсистемно скролване в Instagram Reels, написа Си Ен Би Си.

Това се дължи на обстоятелството, че съгласно Зукърбърг най-хубавата приложимост на обществените мрежи е за връзка. В неотдавнашен епизод на подкаста Joe Rogan Experience основният изпълнителен шеф на Meta съобщи, че счита, че платформи като Фейсбук, Instagram и Twitter могат да бъдат потребни за благосъстоянието на потребителите, най-много когато се употребяват за реализиране на връзка с други хора.

„ Ако просто седите там и консумирате наличие, това не е безусловно нещо неприятно, само че нормално не е обвързвано с позитивни изгоди от дейното ангажиране или построяването на взаимоотношения “, разяснява милиардерът.

Зукърбърг не е единственият, който обезкуражава този тип несъразмерна консумация на  съдържание в обществените мрежи. Изследванията демонстрират, че несъразмерното потребление на обществени мрежи може да докара до меланхолия и тревога измежду някои консуматори. Експертите също по този начин споделят, че това е правилно единствено в случаите, когато хората употребяват обществените мрежи единствено за напразно приплъзване на постове, вместо да взаимодействат с другите.

„ Рутинното потребление на обществени мрежи “, като да вземем за пример всекидневно отговаряне на наличие, което другите споделят, е обвързвано с позитивен резултат върху общественото благоденствие и психологично здраве, демонстрира изследване от 2019 година, извършено от откриватели от Харвардския университет.

Обратното обаче става правилно, когато хората развият прекомерно огромна взаимозависимост от обществените мрежи или нездравословна прочувствена връзка.

Ако хората „ ревизират приложенията прекалено от боязън да не пропуснат нещо, да бъдат разочаровани или да се усещат откъснати от другари, когато не са влезнали в обществените мрежи “, тогава това може да има гибелен резултат върху тяхното здраве, споделя Месфин Ауок Бекалу, един от създатели на проучването.

По тази причина Зукърбърг твърди, че задачата му за Фейсбук и идната метавселена не е да накара хората да прекарват повече време в интернет, а да направи това време по-ангажиращо и интерактивно.

„ Не желая безусловно хората да прекарват повече време пред компютри “, сподели той. „ Просто желая времето, което хората прекарват пред екраните, да бъде по-добро “.

Разбира се, Зукърбърг постоянно е подложен на критика точно по тази тематика, като критиците настояват, че Фейсбук и Instagram са „ пристрастяващи “ и нездравословни, изключително за младежи и деца. Платформите се пробваха да противодействат на тези причини, като пуснаха функционалности, измерващи времето, което потребителите прекарват в приложенията на обществените мрежи, като в същото време ги подканват да заглушат известията или даже да излязат след избран интервал от време.

Ще отнеме време за създаване на изцяло развита метавселена, само че Зукърбърг сподели, че Meta към този момент е трансформирала кода си, с цел да се опита да насърчи положителността във виртуалните светове. Кодът към момента ще демонстрира най-интерактивните изявления, само че не регистрира гневните реакции като ангажираност.

„ Ако някой даде гневна реакция, ние в действителност даже не го броим във връзка с това дали да го покажем на някой различен “, сподели Зукърбърг. „ Ние просто не желаеме да усилваме гнева “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР