Макар че Бил Гейтс вече не е начело на Microsoft,

...
Макар че Бил Гейтс вече не е начело на Microsoft,
Коментари Харесай

Как почива Бил Гейтс и защо трябва да опитате методите му

Макар че Бил Гейтс към този момент не е отпред на Microsoft, предприемачът, трансформирал се в милиардер и човеколюбец, към момента има лист с неща за правене: премахване на полиомиелита, изследване на медикаменти против Алцхаймер и възстановяване на държавните просветителни системи в света.

Справянето с най-сложните проблеми в света евентуално наподобява изтощаващо, само че Гейтс написа в публикация за списание Time, че напоследък почнал да отделя повече време за себе си.

„ Когато бях на 20 години и при започване на 30-те, целият ми живот беше концентриран върху работата. Тези дни съм по-добър в балансирането сред работата, която обичам да правя с фондацията си, и свободното време, което извозвам със фамилията и приятелите си “.

CNBC обобщава главните способи за релакс на Гейтс.

1. Игри

Гейтс е фен на бриджа и на настолната игра „ Заселниците на Катан “. „ Родителите ми първо ме научиха да играя бридж, само че започнах в действителност да му се любувам, откакто играх с Уорън Бъфет “, написа милиардерът в публикацията за Time.

„ Играта изисква композиция от тактика и екипна работа, с цел да се справяш добре. Винаги намираме време да изиграем няколко игри, когато сме дружно “.

Самият Бъфет играе бридж по осем часа дневно. „ Това е най-хубавата подготовка за мозъка “, показа преди време той пред Washington Post. Милиардерът даже извлича поучения за бизнеса от бриджа.

„ Трябва да погледнете всички обстоятелства. Трябва да си извършите изводи от това, което виждате и чувате. Трябва да отхвърлите неуместните теории за „ ръката “, която имате, тъй като от време на време идват още обстоятелства “, споделя Бъфет пред CBS News.

Колкото до „ Заселниците на Катан “, „ тази настолна игра за създаване на цивилизация е обичана на моето семейство “, написа Гейтс. „ Мелинда, децата ни и аз прекарваме доста часове, седнали към масата, в продан на запаси, градеж на пътища и установяване на тактики, с цел да реализираме първи победните 10 точки “, добавя той.

Гейтс и Бъфет може би имат право. Изследване от 2014 година на университета Мадисън в щата Уисконсин откри, че практикуването на когнитивни дейности, като игра на карти, е от изгода за умственото здраве, писа New York Times.

2. Упражнения

Гейтс си почива с разходка до тенис корта. „ Играл съм тенис през целия си живот “, написа милиардерът. Друг милиардер - Ричард Брансън, също е доста разпален по тениса и споделя, че уроците, които е научил на корта, са му помогнали и за триумф в бизнеса.

„ Един от основните уроци, които научих, и той важи освен за корта, е да виждам настрана на всяка точка “, написа Брансън в обява в LinkedIn.

„ Забравете последната неточност и продължете към идващото предизвикателство. В тениса, сходно на бизнеса, нещата се развиват толкоз бързо, че в случай че се осланяте на предишното даже за няколко минути, положителните благоприятни условия ще отминат и моментът ще бъде загубен “, добавя милиардерът.

Гейтс и Брансън са в добра компания – други бизнес водачи, като Марк Закърбърг, Опра Уинфри и Марк Кюбан, също отдават приоритет на дейния метод на живот.

„ Поддържането на добра форма е доста значимо. Да правиш нещо добре изисква сила, а имате доста повече сила, когато сте във форма “, показа Закърбърг в сесия с въпроси и отговори във Фейсбук.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР