Макар че астрономическата зима все още не е настъпила, вече

...
Макар че астрономическата зима все още не е настъпила, вече
Коментари Харесай

Поледицата в София причини пътни инциденти, много пешеходци пострадаха

Макар че астрономическата зима към момента не е настъпила, към този момент на няколко пъти се прояви същински. Голяма част от България попадна в мразовит капан през днешния ден сутринта поради дъжда и минусовите температури.

Заради заледените улици и тротоари в София незабавният травматологичен кабинет в "Пирогов " се препълни. До 13:00 часа през травматологията в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов " са минали 70 души, 20 от които остават за лекуване в болничното заведение.

До 12.00 часа са станали към 10 произшествия и към 60 улични контузии в София, оповестиха за Novini.bg от Спешна помощ.

За да не падате по леда, спазвайте едно просто предписание – ходете като пингвин. Това значи да се приведете леко напред, до момента в който вършиме крачка, тъй че центърът на тежестта да падне върху предния крайник. Важно е и да вършиме дребни крачки. По този метод сред крайници и земята се образува прав ъгъл, като по този начин опцията за падение понижава фрапантно. При обикновено вървене сред предния крайник и земята се образува тъп ъгъл, което улеснява подхлъзването напред. Пингвините са овладели до съвършенство метода за най-сигурно вървене по лед и по тази причина се подхлъзват доста рядко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР