Макадамията или австралийският орех е растение, което е разпространено в

...
Макадамията или австралийският орех е растение, което е разпространено в
Коментари Харесай

Ползите от екзотичната макадамия

Макадамията или австралийският орех е растение, което е публикувано в Австралия и Индонезия. Днес се отглежда също в ЮАР, Бразилия, Коста Рика, Съединени американски щати, Израел и на Хаваите.

Кръстена е на името на шотландския химик Джон МакАдам, който я култивирал и пръв описал потребните и свойства.
 и ThinkStock/Getty Images

Макадамията е най-калоричната ядка, изглеждаща като нещо приблизително сред орех и лешник. Съдържа огромно количество мононаситени мазнини , както и протеини, фибри, скъпи минерали, измежду които калций, желязо, калий, селен, фосфор и витамини от групата В и РР.
Сред една от най-важните съставки на макадамията е омега 7 палмитолеиновата киселина. Специалисти настояват, че с потреблението и си гарантирате по-млада кожа , по-здрави кости , по-рядко главоболие, както и доста по-ниски равнища на неприятния холестерол в кръвта.-->

Благодарение на скъпите си съставки, макадамията оказва помощ в битката с наднорменото тегло. Редовната приложимост понижава мазнините в тялото.

Маслото от нея заема значимо място в козметичната промишленост и в действителност е едно от най-препоръчваните за здрав, пресен и млад тип на кожата.
 макадамия ThinkStock/Getty Images

Черупката на макадамията е толкоз здрава, че е основана специфична макадамотрошачка , защото елементарната орехотрошачка не е задоволително мощна. Само папагалът макао е може да стигне до сърцевината на ядката без особени проблеми.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР