Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция относно ситуацията

...
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция относно ситуацията
Коментари Харесай

Наско Сираков: Не мога да държа хора в Надзорния съвет, които да блокират работата на клуба

Мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков даде конференция по отношение на обстановката в клуба. 

„ Знаете, че се случиха непредвидени събитя в клуба. Треньорът Станимир Стоилоив безусловно ненадейно напусна преди най-важната фаза в сезона и мача ни с ЦСКА, с него напуснаха целият му екип и терньора на дестко-юношеската школа в клуба. И в най-лошите ми мисли не съм си представял, че това може да е се случи. Това обаче е реалност. Ние допустимо най-бързо би трябвало да излезем от тази обстановка и да се готвим за мача в понеделник. До края на сезона треньор ще е Елин Топузаков. Последно извиках мъри в понеделник и говорихме над един час. Предложих му това което го вълнува, че в Управителния съвет ще вкараме човек от почитателите, последователите. Казах му, че човек от сдружението, който той обича ще влезе в Управителния съвет. Направих компромис, че ще оставя Иво Ивков в клуба. Единственото ми изискване беше той да остане като треньор, той отхвърли ", стартира Сираков.

„ За Иво Ивков да ви кажа, той е мой избор и аз го поканих в Левски, само че не може да продължи да е изпълнителен шеф човек, който от доста време се държи надменно с хората, които избавиха Левски, а това е точно генералният спонсор на клуба. Ако не беше споносърт нямаше да има Мъри, тъй като аз открих хора, които да дадат 20 милиона, а сега дават доста повече. Всичко това нямаше да се случи в случай че не беше генералният спонсор. Абсолютно недопустимо е да забраняваш на генералния спонсор да има и да упражнява надзор върху финансите на клуба. Да оставим на страна арогантното отношение към мен, на което и Мъри бе очевидец. Той го накара след два часа да пристигна да ми се извини с половин уста. В името на Левски одобрих това. На другия ден даде конференция, на която се разграничи в коя посока гледаме ", добави още той.

„ Един от членовете на Управителния съвет, представител на генералния спонсор подаде оставка по ред аргументи, само че първата беше отношение на Ивков преди осем месеца. Петър Ганев отхвърли да ми подпише протокол за освобождението му, с цел да се назначи нов човек и от осем месеца продължава Разпопов да е предсавител на Надзорния съвет. Не мога да държа хора в Надзорния съвет, които да блокират работата на клуба и по този начин ще е до момента в който съм тук ", разяснява притежателят на Левски.

„ Ако Мъри желае да се върне, вратата за него постоянно ще е отворена, в случай че желае още на следващия ден да пристигна да води тренировката, няма проблеми. Няма едно решение което да са взели с Ивков, което ние да сме бламирали. Каквото са поискали това са създали. Изпълнителният шеф е направил неща, които не е консутирал с мен.

„ Винаги съм имал поради да кажа какъв брой мощно и съществено заставам зад него и в никакъв случай няма да ми мине през главата аз да освободя Станимир Стоилов, даже след 11 мача с неприятни резултати “

„ За този състезател става въпрос, ние не го взехме поради правни проблеми. Ако ме бяха послушали мен в понеделник сутринта, в този момент този състезател щеше да е в Левски “

„ Аз разговарях и с Тодор Симов дори му предложих да остане като началник на школата. Тошко ми сподели, че вижда бъдещето си като старши треньор. Пожелах му триумф. Нищо повече не може да се направи. Аз считам, че от моя позиция съм направил всичко за Мъри “

„ Имал съм диалози с Мъри. На мен също ми е споделил, че не идва благополучен на работа. Аз не считам, че неговите доводи са верни. Не може да се настройваш от думите на различен човек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР