Мъжкият тим на ХК Локомотив - Мездра постигна втора победа

...
Мъжкият тим на ХК Локомотив - Мездра постигна втора победа
Коментари Харесай

Хандбалистите на Локомотив /Мездра/ с втора победа през сезона в „А“ РХГ /снимки/

Мъжкият отбор на ХК Локомотив - Мездра реализира втора победа през сезона в шампионата по хандбал в „ А “ РХГ. В среща от 16-ия кръг на шампионата момчетата на треньора Евгени Йоловски се постановиха над ХК Левски - гр. Левски с 35:32 (на полувремето 17:11). Двубоят се игра в спортна зала „ Ботев “ в плевенското село Българене.
Най-много попадения за спечелилите - 10, означи лявото крило Валентин Гачев. 8 гола добави съветският пивот Илья Буцких, който към този момент има в актива си 100 точни попадения от началото на сезона и заема второ място в листата на голмайсторите в групата, директно след топреализатора през последните два сезона Преслав Станчев (Осъм - Ловеч). 6 пъти се разписа левият гард Милен Валентинов, по 4 гола вкараха Владимир Михайлов и Илиян Младенов, а 3 - Никола Кръстев.
„ Заслужена победа за нашите момчета, приветствам ги с триумфа, разяснява по този мотив инж. Георги Валентинов, ръководител на ХК Локомотив - Мездра. Страхотна игра на вратаря Георги Вълков и на целият тим като цяло! “
В другата среща от кръга Чардафон (Габрово) победи като посетител Осъм (Ловеч) с 18:16 (10:9). Останалите две срещи от кръга: Локомотив (Горна Оряховица) - Пирин-64 (Гоце Делчев) и Шумен 61 (Шумен) - Спартак (Варна) ще се играят надлежно на 19-и и на 20 март. Добруджа (Добрич) по стратегия почива.
Междувременно в събота Спартак (Варна) се наложи над Пирин-64 (ГД) с 21:20 (13:9) в отсрочен мач от 10-ия кръг на шампионата, а в неделя неврокопчани победиха в Каварна Добруджа (Добрич) с 35:27 (19:12) в отсрочен мач от 12-ия кръг.
Във краткотрайното класиране, два кръга преди края на шампионата, Локомотив (Мездра) продължава да е на осма позиция с 4 точки и голово съответствие 356:408 (-52) - актив, насъбран след 2 победи и 12 загуби. Седми е Левски (Левски) с 6 т., а на последното, десето място е Добруджа (Добрич) без извоювана точка.
Начело в таблицата са Локомотив (Горна Оряховица) и Спартак (Варна) с по 22 точки, като варненци имат мач по-малко. Трети е Шумен 61 (Шумен) с 20 т. Топ 6 допълват Пирин-64 (ГД) с 18 т., Чардафон (Габрово) с 15 т. и Осъм (Ловеч) с 11 т.
Следващата събота, 19 март, Локомотив (Мездра) гостува на вицешампиона Осъм (Ловеч) в отсрочен мач от 11-ия кръг на шампионата. Двубоят е от 14 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР