Мъжкият национален отбор по волейбол на България се бори мъжки,

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България се бори мъжки,
Коментари Харесай

Волейболистите ни отстъпиха на САЩ и записаха 6-та загуба

Мъжкият народен тим по волейбол на България се бори мъжки, само че позволи загуба с 1:3 (12:25, 25:20, 24:26, 23:25) против Съединени американски щати в третия си мач от втория уикенд в Лигата на нациите в София.
Играчите на Николай Желязков се показаха на равнище във всеки гейм след първия, показвайки че може да се опълчват на най-хубавите в света.

Първата част стартира с предстоящо предимство за американците, които небрежно взеха задатък от 12:5. Нещата не станаха по-добри през втората част на гейма, а сервиса и блокдата на Съединени американски щати не оставиха никакви шансове на родните национали.

Логично, първия гейм приключи при 25:12 за гостите. Все отново, нашите момчета демонстрираха много по-силно лице при започване на втория гейм, правейки мощна серия от точки, с цел да поведат с 10:3. Съединени американски щати понижи разликата до 5 точки, само че нова мощна серия на волейболистите ни отвори разлика от 17:9.

Частта продължаваше да се развива много еднотипно, като макар опитите на американците да съкратят дистанцията това не се случи и българите завоюваха с 25:20.

В третата част двата отбора си размениха по няколко мощни серии точки, само че Съединени американски щати имаше леко предимство преди финалните акомпанименти на гейма - 20:18. Така се стигна до заключителните замени, при което резултатът вървеше точка за точка - 24:24. Тогава обаче американците съумяха да вземат своето и да завоюват частта с 26:24.

Момчетата на Николай Желязков продължиха да се съпротивляват и в третата част, само че американците се оказаха още веднъж прекомерно мощни и взеха задатък от 4 точки при 19:15. До края на частта нищо не се промени и по този начин Съединени американски щати завоюваха с 3:1, което беше и шеста загуба за нашия състав.

България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Александър Николов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Стефан Чавдаров - Владислав Иванов-либеро

Съединени американски щати: Джошуа Туанига, Кайл Енсинг, Аарън Ръсел, Тори Дефалко, Дейвид Смит, Джефри Джендрик II - Ерик Шоджи-либеро
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР