Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика замина днес за участие

...
Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика замина днес за участие
Коментари Харесай

Старши треньорът на гимнастиците Милко Танкушев: На Световните купи ще търсим сигурност на изпълнението

Мъжкият народен тим по спортна гимнастика отпътува през днешния ден за присъединяване на Световната чалъндж купа в Мeрсин (Турция), която ще се организира от 1 до 3 септември.

За оценките в конкуренцията ще спорят четирима българи - Кевин Пенев, който ще играе на земя, на прескок, на кон с гривни и на халки, Еди Пенев на земя и на висилка, Йордан Александров на успоредка, на висилка и на кон с гривни, и Божидар Златанов на прескок и на успоредка.

Съдия за България ще бъде Сергей Стоянов.

По стратегия петък и събота са квалификациите, а финалите ще бъдат в неделя (3 септември).

Старши треньорът на националния тим по спортна гимнастика Милко Танкушев съобщи, че в идните надпревари ще се търси сигурност на осъществяването.

" Добре играят, нямат закъсвания. Има какво да се желае още, би трябвало да поизчистят някои работи, само че мисля, че всичко върви обикновено. Да минат тези две надпревари и да пристигна Световното състезание, което е най-важното, тъй като една квота би трябвало да вземем там. Турнирите в Турция и в Унгария ще бъде един отзив за тях, с цел да видят те самите къде се намират и какво би трябвало да се направи още в последните 15 дни преди Световното ", сподели Такушев.

" Няма промени в съчетанията им. Търсим единствено и само сигурност. Мисля, че тази сигурност я имат сега. За Световното още веднъж няма да търсим нищо ново, единствено и само сигурност в изиграванията, с цел да може, Дай Боже, да вземем тази квота. Спечелените във Варна и в Осиек медали дават самочувствие на момчетата, тъй като и двете купи не бяха слаби. Имаше много мощни състезатели. Всичко обаче зависи от изиграването, от моментната форма, от това те по какъв начин се настройват, дали са мобилизирани. Всичко зависи от тях ", добави треньорът.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР