Мъжкият национален отбор на Япония не даде гейм на България

...
Мъжкият национален отбор на Япония не даде гейм на България
Коментари Харесай

България не успя да вземе гейм срещу Япония в Нагоя

Мъжкият народен тим на Япония не даде гейм на България в среща от Волейболната лига на нациите (VNL) – 3:0 (25-22, 25-21, 26-24). За „ трикольорите “ ни това бе последна среща от първия шампионат в конкуренцията, който се организира в Нагоя. В него ние записахме три провали ( от Китай, Полша и Япония) и една победа (над Словения).

Към момента сме на осма позиция във краткотрайното класиране с 5 точки, оповестява уеб сайтът на БФВ.

Пред своята аудитория и цялостни трибуни японците оправдаха упованията на любимец. Азиатците изнесоха доста мощен мач против България, в който демонстрираха страхотни неща в отбрана и обезвредиха българското нахлуване. За отбора ни това беше трети следващ дуел в границите на 3 дни.

Тимът, воден от Пламен Константинов, още веднъж игра мощно на посрещане и нямаше огромна успеваемост при начален удар. Силно включване още веднъж направи Аспарух Аспарухов.

Срещу домакина България започва с Мартин Атанасов и Александър Николов на посрещане, Димитър Димитров на диагонал, с централните блокировачи Николай Колев и Алекс Грозданов, а капитанът Георги Сеганов, който чества и рожден ден през днешния ден, бе на поста разпределител. Преди началото на дуела уредниците изненадаха българския капитан с торта.

Срещата стартира с 3-2 за България, последва тъждество в точките сред двата отбора и след доста бърза игра, и няколко сполучливи офанзива през центъра, противникът ни направи поврат и се откъсна на няколко точки. „ Лъвовете “ резервираха самообладание и продължиха да се борят, гонейки противника, само че класата на Япония не разреши повече – 22:25.

През втората част националите се държаха извънредно близо до противника, и срещата вървеше точка за точка. Въпреки инструкциите на треньора и опитите ни да не разрешава серия, такава беше направена и Япония се откъсна и затвори частта при 25-21.

Третият гейм стартира равностойно, с нови опити на Япония да се откъсне, само че българите не позволяваха. Водачеството се смени на няколко пъти с нежна преднина за един от двата отбора. При 17-17 щабът ни изиска видео ревизиране, което лиши няколко минути, а съдията отсъди противоречива топка. Илия Петков влезе и записа два аса, които можеха да ни дават по-сериозен задатък и да върнем интригата, само че отбора не се възползва. Въпреки че това бе най-оспорваната част, най-после отстъпихме с 24-26.

Александър Николов още веднъж бе най-резултатен за българския отбор с 13 точки, а резервата Аспарухов направи положително включване с 9 точки, като 2 бяха на обсада. Мартин Атанасов се регистрира с 7.

Капитанът на японците Юки Ишикава бе най-резултатен в срещата със 17 точки.

Отборът ни се прибира във вторник, а идващият шампионат е в Орлеан (Франция). Първата среща е на 20 юни против Бразилия.

Етикети: БългарияволейболЛига на нациитеНагояЯпония
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР