Мъжкият национален отбор на България претърпя второ поражение в приятелски

...
Мъжкият национален отбор на България претърпя второ поражение в приятелски
Коментари Харесай

Второ поражение за България от Словения

Мъжкият народен тим на България претърпя второ проваляне в другарски мач от Словения преди старта в Лигата на нациите. След загубата с 1:3 във вторник последва нова в сряда – 0:3 (21:25, 19:25,22:25).

Младият ни отбор се държеше равностойно в първата част против европейския вицешампион. Чак в последните минути нервите на словенците се оказаха по-здрави и съумяха да пернат в точки, с което да затворят гейма при 25:21.

България стартира още по-убедително идната част, където рано направи пет следващи точки и поведохме с 6:3. Осмите в ранглистата на FIVB обаче изравниха. Двубоят потегли точка за точка за дълго време. И още веднъж българите започнаха да бъркат в най-неподходящия миг, а словенците да се възползват от всяка уязвимост. Така още веднъж геймът отиде при Словения с резултат 25:19.

В третата част двата тима още веднъж започнаха да се гонят. Този път обаче България първа дръпна в точките и стигна до 13:8, задържаха разликата до 16:11. Словения се опита да се върна в гейма и понижи до 14:16. Изравняването стана факт при 17:17. Тогава гостите даже поведоха с 19:17. Това се оказа още веднъж преломната точка, защото Словения показва, че „ хваща вълната “. Европейските вицешампиони задържаха нежната преднина, само че и геймът вървеше към края си. България не стигна до тъждество или поврат, а гостите завоюваха с 25:22.

След края на контролата щабовете на противниците се схванаха да изиграят още два гейма. В първия от тях Словения реализира най-голямата си разлика 25:17. Чак във втория спомагателен гейм публиката в зала „ Христо Ботев “ се зарадва на триумф. Нашите от началото поведоха и не изпуснаха задатъка до 25:20.

Двубоите със Словения бяха генералната подготовка за България преди старта в Лигата на нациите. Първият ни мач там ще е в канадската столица Отава против Сърбия на 7 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР