Мъжкият баскетболен Берое излиза в първата си контролна среща за

...
Мъжкият баскетболен Берое излиза в първата си контролна среща за
Коментари Харесай

Любомир Минчев: Искам да видя желание и ентусиазъм в първата контрола

Мъжкият баскетболен Берое излиза в първата си контролна среща за подготвителния интервал против отбора на Спартак (Плевен) довечера от 18.30 часа. Поради ремонт на спортна зала " Стара Загора " дуелът ще се играе в зала " Младост " в Димитровград, където " зелените " организират своята подготовка. Заради изключителната епидемиологична конюнктура в страна и съпътстващите ограничения против разпространяването на ковид дуелът ще се състои без аудитория.

" Подготовката протича в омекотен режим. Това, което бях възнамерявал като тренировки и натоварвания не можем да го осъществим, защото нашата зала не е подготвена и пътуваме всеки ден до Димитровград. В резултат на това редуцирахме част от заниманията ", съобщи преди следващото занятие на тима старши треньорът на Берое Любомир Минчев.

Проверката против Спартак (Плевен) ще бъде първият дуел от месеци насам за баскетболистите на двамата тима. Коронавируса приключи шампионата на НБЛ при започване на месец март и с това баскетболът у нас на процедура завърши. Точно месец остава обаче до старта на новия шампионат. В първия кръг един против различен ще се изправят точно тимовете на Берое и Спартак (Плевен). До тогава обаче има още 30 дни, в които старозагорци би трябвало да преминат през същинската част от подготвителния интервал.

" Резултатът през днешния ден не е от голяма важност. В този първи другарски дуел желая да видя предпочитание и възторг в играчите. В последните месеци те не са имали опция да вземат участие в никакви срещи. Практиката демонстрира, че в първите контроли две неща са доста - желанието и грешките. Целта пред нас е да почистваме неточностите и да напаснем всички играчи ", разяснява в навечерието на инспекцията експертът.

Добрата вест от първия стадий на подготовката досега е, че тя протича обикновено, без здравословни проблеми. Силното предпочитание на всички в Берое е, че играчите ще се опазят от травми в този начален интервал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР