Заподозреният в убийството на изпълнителния директор на Cash App Боб Лий не е спорил с жертвата в нощта на намушкането, твърдят адвокати на защитата

...
Мъжът, обвинен в убийството на основателя на Cash App Боб
Коментари Харесай

Мъжът, обвинен в убийството на основателя на Cash App Боб Лий, не е имал спор с Лий в нощта на смъртта му, казаха адвокати на защитата на изслушване в понеделник, предлагайки поглед върху тяхната стратегия.

43-годишният Лий беше смъртоносно намушкан в квартал Ринкон Хил в Сан Франциско в ранните часове на 4 април. Заподозреният, техническият консултант Нима Момени, е обвинен в убийство. Момени не се призна за виновен през май.

Властите казаха, че двамата мъже са се познавали и са били в кола заедно в нощта на убийството.

Окръжната прокуратура на Сан Франциско по-рано публикува текстови съобщения, които показват, че двамата мъже са се скарали в нощта на убийството.

Нима Момени, мъжът, обвинен във фаталното намушкване с нож на основателя на Cash App Боб Лий, беше обвинен в намушкването на двама тийнейджъри през 2005 г. Нима Момени, мъжът, обвинен във фаталното намушкване с нож на основателя на Cash App Боб Лий, беше обвинен в намушкването на двама тийнейджъри през 2005 г. Габриел Лури/San Francisco Chronicle/AP/ФАЙЛ

По време на предварително изслушване в понеделник адвокатите на Момени твърдяха, че техният клиент е разстроен от различен мъж, за когото полицията каза, че е имал връзка със сестрата на Момени. Този мъж също живееше в апартамент, който беше домакин на едно от двете партита, на които Лий присъства в нощта, в която почина.

„Сега започвате да получавате различна картина“, каза адвокатът на Момени Брадфорд Коен след първия ден от изслушването. „Не че клиентът ни имаше някакъв спор с Боб Лий. Спорът наистина беше с (друг мъж) ... и фактът, че го изнасяме днес, е от полза за бъдещо движение или бъдещ процес.

По-рано по време на изслушването прокурорите пуснаха в съда видео за наблюдение, за което твърдят, че свързва Момени с убийството на Лий.

Кадрите показват как Лий се качва в бяло БМВ, което според прокурорите е шофирал Момени. Тази кола е заснета от няколко други камери за наблюдение, включително близо до мястото, където Лий по-късно колабира от прободни рани в сърцето и белите дробове.

Прокурорът Омид Талай твърди, че бялото БМВ е напуснало местопроизшествието през Bay Bridge, насочвайки се към дома на Момени в Емеривил – град на север от Оукланд. Офицерът от полицията в Сан Франциско Милад Рашидиан застана на свидетелската скамейка и идентифицира Момени като обитателя на дома.

Боб Лий, бившият главен технологичен директор на Square, който помогна за стартирането на Cash App, почина след очевидно нападение с нож в Сан Франциско на 5 април. Боб Лий, бившият главен технологичен директор на Square, който помогна за стартирането на Cash App, почина след очевидно нападение с нож в Сан Франциско на 5 април. От Twitter

Коен, адвокатът на Момени, твърди, че видеоклиповете са зърнести и не създават абсолютно изображение на събитията от тази нощ.

„Наистина не можете да разберете какво се случва, увеличихте колкото можете, нали?“ Коен попита Рашидиан, който се съгласи.

Коен продължи: „Когато увеличите мащаба на това, това не го подобрява по никакъв начин, нали?... Някои от видеоклиповете са ограничени във времето и обхвата.“

„Правилно“, каза Рашидиан.

По-рано по време на изслушването полицейският следовател на местопрестъплението Розалин Чек свидетелства, че кървава следа, водеща близо до мястото, където е намерен нож, съвпада с посоката, в която Лий е видян да върви на видео, докато се бори да намери помощ.

„(Кръвта) изглежда ставаше все по-тежка и по-плътна“, докато пътеката продължаваше, свидетелства Чек. Тя добави, че кръвни доказателства са взети от телефонна кутия и плочки на входа на сграда, където Лий се опита да получи помощ.

Прокурорите твърдят, че 4-инчовият кухненски нож е бил хвърлен в ограден парцел близо до местопрестъплението, където по-късно е бил открит.

Защитата разпита отговарящите служители за потенциални смущения на местопрестъплението преди пристигането на полицията и докато служителите събират доказателства.

Адвокатът на защитата Тони Брас каза пред репортери извън съдебната зала: „Това, което правим в момента, е да установим каква полицейска работа е била извършена и какви са границите на тази полицейска работа.“

Изслушването ще бъде подновено във вторник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР