Мъжът, обвинен от съседите си, че е прокопал тунели под

...
Мъжът, обвинен от съседите си, че е прокопал тунели под
Коментари Харесай

Проговори мъжът, заподозрян за незаконните тунели в Пловдив

Мъжът, упрекнат от съседите си, че е прокопал тунели под центъра на Пловдив, които заплашват старинни къщи в града, разяснява дейностите си пред БТВ.

Мирослав Стамов е дружно с юриста си. Мъжът е посочен от живеещите в две здания на метри от Римския стадион в Пловдив като индивида, който е прокопал земята под постройките в търсене на антични предмети.

„ Отричам и безусловно мога да заявя, че от три години не съм слизал в тези мазета “, декларира Мирослав.

Стамов изясни, че не знае на кого са десетките чували с пръст, струпани в мазето. Металните порти, чиято хипотетична цел е да ограничи достъпа до тунелите, също не били слагани от него.

„ Тези железни порти, доколкото знам, госпожа Стефанова си поръча една железна врата - тя я заплати. Единственото, което съм направил, е да я свържа с човек, който я направи “ споделя мъжът.

Стамов призна, че слиза подземен, само че съгласно него, с цел да прави само укрепителни дейности на пътеката сред двете здания, която пропаднала през октомври месец.

„ Това съставлява една празнина, която защищава носещата стена от атмосферните въздействия, събори тази стена, която е подземна където разграничава двата парцела, аз я възвърнах “, разяснява Стамов.

На общо заседание нощес обаче притежателите единомислещо декларирали, че не са упълномощавали Стамов да прави каквито и да е поправки. Дейностите са спрени, до момента в който не се произнесат способените органи.

В момента инженер-конструктори обследват сигурността на постройките, под които се намират тайните тунели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР