Мъжът, който заля с боя паметника на граф Игнатиев в

...
Мъжът, който заля с боя паметника на граф Игнатиев в
Коментари Харесай

Има арестуван за поругаването на бюста на граф Игнатиев. Паметникът ще бъде възстановен

Мъжът, който заля с багра паметника на граф Игнатиев в центъра на Варна преди 10 месеца е задържан, ревизира се алибито му за предходната нощ, когато бюстът беше съборен от постамента.

Това заяви пред публицисти през днешния ден на ексклузивен брифинг заместник-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Михов.

Бюст-паметникът на граф Н.П. Игнатиев, който вследствие на вандалска проява бе обособен от постамента, ще бъде възобновен в най-скоро време. В момента бюстът се съхранява на несъмнено място и ще остане там до възобновяване на паметника, увери Антония Йовчева, шеф на дирекция „ Културата и духовно развиване ".

Михов заяви, че по случая са конфискувани голям брой записи от камерите. Чрез тях е открито лице, което към 00:30 ч. е на място, а 45 минути по-късно се отдръпва по пешеходната алеята към Морската градина.

Работим интензивно по случая. Веднага е образуван екип от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ. Извършен е оглед на местопроизшествието, формирано е
досъдебно произвеждане и е известена прокуратурата, показва Михов.

Предвид студеното време, обаче, лицето на причинителя не се вижда, а разпознаването става по външни белези, сподели още той.

За по-малко от една година това е второ посягане върху бюст паметника, като предният път той беше залят с багра.

По данни на старши комисар Михов, при предходния случай, причинителят е идентифициран за часове, арестуван е и е с повдигнато обвиняване и предаден на съд.

Към момента същият човек е арестуван в Първо РПУ до изясняване на алибито му.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР