Мъжът, който издъхна на Гребната база в Пловдив преди ден,

...
Мъжът, който издъхна на Гребната база в Пловдив преди ден,
Коментари Харесай

Неописуема трагедия! Починалият на Гребната е известен спорт...

Мъжът, който издъхна на Гребната база в Пловдив преди ден, е известният маратонец Николай Личев. 43-годишният спортист си отиде ненадейно в неделя по време на крос, заяви Блиц.

Мястото, където Личев умрял, бил като негов втори дом. Бегачът всекидневно правел кросове по алеята край Гребния канал. Именно там е печелил и надпревари. Маратонецът бил измежду постоянните участници в обичайните съботни бягания на 5kmrun. Преди дни даже приключва втори с резултат от 20 минути и 52 секунди. Личев има върхово достижение от 19:57 минути на петте километра.

" Беше здрав като бик. От началото на годината има пробягани над 1500 километра. Никой не може, а и не желаеме да повярваме на случилото се. Жалко, че без време си отпътува още един младеж ", споделиха тъгуващи другари на Личев.

Починалият неотдавна финишира сполучливо и в първия ултрамаратон в България за годината - " Търново Ултра ", където пробяга дистанцията от 48 км.

В маратонската отдалеченост (42 км) Личев има резултат от 3 часа и 15 минути. Също по този начин е завършвал втори в известното съревнование " Шри Чинмой ".

Вчера, до момента в който бягал на Гребната, Личев внезапно се отклонил от маршрута и отишъл до горичката, с цел да се облекчи. Впоследствие му станало неприятно и умрял. Очевидци на нещастието позвънили на тел. 112. След минути на място пристигнали полиция и кола за спешна помощ. Медиците единствено установили гибелта му. По тялото му няма следи от принуждение, а от аутопсия ще стане е ясна повода, поради която е умрял.

Мир на душата му!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР