Мъж, въоръжен с бойна пушка и димни граната, нахлу в

...
Мъж, въоръжен с бойна пушка и димни граната, нахлу в
Коментари Харесай

Четирима журналисти са сред 5-имата убити при атаката в Мериленд

Мъж, въоръжен с бойна пушка и димни граната, нахлу в редакцията на US вестник в град Анаполис, щата Мериленд, като умъртви 5-има чиновници на „ Капитал газет “ в офанзива, наречена от полицията целеустремено нахлуване, съобщи Би Би Си.

Властите оповестиха, че нападението в четвъртък е осъществено от бял мъж, гражданин на Мериленд, който бе арестуван и е разпитван. Той бе разпознат от US медии като Джаръд Рамос (38 г.)

Репортер на вестника, чиито корени са от 1884 година, заяви по какъв начин нападателят стрелял през стъклената врата на офиса и по-късно по няколко чиновници. „ Няма нищо по-ужасно от това да чуеш по какъв начин прострелват голям брой хора, до момента в който си под бюрото, и по-късно да чуеш по какъв начин стрелецът презарежда “, написа в Туитър престъпният кореспондент Фил Дейвис.

Петима души бяха убити и двама ранени, заяви началникът на локалната полиция Бил Крампф.

pic.twitter.com/dEiIgEd15K

— Capital Gazette (@capgaznews) June 29, 2018

Сред починалите са публицистите Джералд Фишман (61 г.), Робърт Хиасен (59 г.), Джон Макнамара (56 г.) и Уенди Уинтърс (65 г.), както помощничката по продажбите Ребека Смит 34 г.).

„ Атаката в „ Капитал газет “ бе целенасочена “, съобщи Крампф.

Стрелецът бил обезвреден и арестуван от специфични полицейски елементи.

„ Балтимор сън “, който има „ Капитал газет “, разпознава нападателя като Джаръд Рамос, който имал нескончаем спор с вестника за публикация от 2011 година за „ случай с незаконен тормоз над него “.

Крампф съобщи, че полицията към момента не знае претекстовете на нападателя, само че знае за закани към вестника, изпращани през обществени мрежи, последният от които в сряда.

Заподозреният за стрелбата съзнателно си развалил кожата на палците, с цел да не може да бъде открита самоличността му, и отхвърля да сътрудничи със силите на реда, заяви телевизия Си Би Ес, представена от Ройтерс.

Говорителката на Белия дом уверено осъди нападението. „ Кърваво нахлуване против почтени публицисти, вършещи работата си, е нахлуване против всички американци “, написа в Туитър Сара Сандърс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР