Мъж, превозвал нелегални мигранти, е задържан на 22 март на

...
Мъж, превозвал нелегални мигранти, е задържан на 22 март на
Коментари Харесай

Mъж, превозвал нелегални мигранти, е задържан на автомагистрала Тракия в област Стара Загора

Мъж, превозвал незаконни мигранти, е арестуван на 22 март на автомагистрала " Тракия " в региона на Чирпан, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

При инспекция на лек автомобил " Фолксваген Голф " са открити седем непознати жители без документи за идентичност. По-късно е открито, че всички са жители на Афганистан, които желаят да преминат нелегално през страната. Шофьорът на автомобила е на 55 години. Той е поддържал контакт с мъж в Република Турция. От него получил информация за това, че трябвало да транспорти афганистанците от несъмнено място в област Сливен до тунел „ Траянови врата “. Уговорката била да получи сумата от 1050 евро или по 150 евро на човек след осъществяване на транспорта. В.В. качил седемте мъже, които го чакали на уговореното място, и подхванал пътуването по автомагистрала „ Тракия “. Полицейски чиновници са спрели за инспекция лекия автомобил, като са забелязали, че в него се транспортират повече пасажери от позволения брой, излиза наяве още от държавното обвиняване.

Водачът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в Районен съд- Чирпан за установяване на мярка за неотклонение “задържане под стража “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР