Мъж от Пловдив е вторият доказан случай на западнонилска треска

...
Мъж от Пловдив е вторият доказан случай на западнонилска треска
Коментари Харесай

Потвърден е случай на западнонилска треска в Пловдив

Мъж от Пловдив е вторият потвърден случай на западнонилска тресчица в страната ни. Вирусът се придвижва с захапване от инфектирани комари и не е наложително те да са така наречен тигрови, преносител може да бъде и най-широко публикуваният у нас тип. Пациентът е получил неврологични затруднения, само че се усъвършенства, назначена му е и физиотерапия. Това заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания професор Тодор Кантарджиев, съобщи Българска национална телевизия.

„ Националната референтна лаборатория на центъра потвърди за първи път тази година случай на западнонилска тресчица посредством доказване на РНК на вируса в телесните материали на пациент, който лежи в Пловдив. Резултатът излезе през днешния ден в 13:30 часа “, заяви той.

Кантарджиев изясни, че пациентът е ухапан от комар. „ За да се предпазят хората би трябвало вечер да употребяват репеленти, когато са на открито. В стаите би трябвало наложително да се пускат машинки против комари ", сподели още доктор Кантарджиев.

От Националния център не изключват случаите на западнонилска тресчица да се усилят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР