Мъж от Мичиган е забранен от Националния парк Йелоустоун и е изправен пред федерални обвинения, след като е пътувал извън пистата в термална зона, докато е бил под влияние

...
Посетител на Национален парк Йелоустоун, за когото се твърди, че
Коментари Харесай

Посетител на Национален парк Йелоустоун, за когото се твърди, че е бил под въздействието, докато е пътувал извън пътеката в една от термалните зони на парка, е бил забранен от парка, тъй като е изправен пред федерални наказателни обвинения за инцидента, обявиха прокурорите.

Джейсън Уикс, 49-годишен жител на Хилман, Мичиган, беше изправен пред съда в сряда по обвинения в пътуване извън пътеката и под влияние „до степента, в която е представлявал опасност за себе си или за другите“, окръжната прокуратура на САЩ в Уайоминг каза в съобщение за новини. Той не се признава за виновен.

Според съдебните документи Уикс е обвинен в термично престъпление и е бил под въздействието на алкохол, опасен за себе си или за другите.

Уикс е получил нараняване на стъпалото, което не е животозастрашаващо, по време на инцидента във вторник вечерта, каза говорителят на офиса на прокуратурата Лори Хоган пред CNN. В съобщението се казва, че Уикс е получил термични изгаряния.

Хората се разхождат по Skywalk на Гранд Каньон в резервата Hualapai, вторник, 16 август 2022 г., в северозападна Аризона. Хората се разхождат по Skywalk на Гранд Каньон в резервата Hualapai във вторник, 16 август 2022 г., в северозападна Аризона. Джон Лочер/AP

Като част от условията за освобождаването му, на Уикс е забранено да влиза в националните паркове Йелоустоун и Гранд Тетън, докато случаят не бъде решен, казаха прокурорите.

Датата на процеса все още не е определена и разследването все още е в ход, според съобщението.

Служители на националния парк Йелоустоун предупредиха, че земята в термалните зони е крехка и тънка, с пареща вода под повърхността й, се казва в съобщението. а под повърхността има гореща вода, се казва в съобщението. Поради това посетителите са помолени да останат на крайбрежни алеи и пътеки и да бъдат изключително внимателни около термичните елементи.

„Горещите извори са наранили или убили повече хора в Йелоустоун, отколкото всяка друга природна даденост“, предупреждава паркът.

CNN потърси коментар от Wicks и не успя да определи дали Wicks има законно представителство в момента.

Kaylene Chassie от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР